Kiporszívózhatom a számítógépet?
50-es korosztályú nő vagyok, nem értek a számítógépekhez. Azt tapasztaltam, hogy sok por és macskaszőr került a számítógépbe, ami nyilván nem jó.
Egyébként a számítógép működik rendesen.
Most nem tudok kifizetni egy szakembert, nem állok jól anyagilag.
Kinyithatom és kiporszívózhatom azt a sok koszt? Ha igen, hogy csináljam?
10-es:
Nincs kompresszorom! A vízleválasztó adapterről pedig fogalmam sincs mi az!
Ha nincs kompresszorod akkor végülis mindegy neked mi az. Lényegében egy pici készülék ami a kimenetre kötve megakadályozza hogy konzdenzvíz kerüljön ki a kompresszor tartályából.
Amúgy a porszívóval vigyázz, nem az első gépet hozzák már nekem azzal, hogy kiporszívózták, azóta nem ad képet. :D
Porszívó semmiképp sem ajánlható megoldás egy amatőrnek.
Ha mégis megpróbálkozol vele, akkor
1) húzd ki a gépet, tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot 20-30 mp-ig (így kimegy a töltés a kondenzátorokbók.
2) a porszívót minimum fokozaton, és a cső végén is húzd el azt a húzókát, hogy minél jobban lecsökkenjen a szívóerő. A port inkább egy állati szőr ecsettel lazítsd fel (műanyag nem jó, statikusan töltődik), a porszívőval pedig a levegőben szálló port szedd csak össze.
Amivel jobban járnál, az egy sűrített levegős spray. Ahogy nézem, egy ezresért adják, és 3-6 alkalomra elég.
Ez esetben vidd ki a gépet szabadba, és fújkodd ki vele a port.
Vigyázz, mert fagyaszt! És ez is köpköd folyadékot. Tehát használat után várni kell egy fél órát, míg biztosan elpárolog a víz, és újra üzembe helyezhető.
Pl [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!