Photoshop-al dolgozom grafikusként, játszani pedig 1440p-ben 120hz-en szeretnék, milyen procit választanátok a helyemben?
Intel i5-12400F vs 12500 vs Intel Core i5-12600 amik felmerültek bennem.
ettől függően marad pénzem jobb/rosszabb sdd-re és videókártyára, amiből meg a 3060ti vs 3070 a dilemma.
tudom, hogy hülyeség de az amd nem szimpatikus.
5-600ezer ft a keretem, ha beférek 500k-ba örülök, ha nagyon megéri felmehetek 600-ig.
cyberpunk 2077, witcher 3, spider-man remastered, ac Valhalla, far cry 6, red dead 2, god of war, kb ezek érdekelnek
photoshopban meg egyszerre sok artboardot kell kezelnem amihez azt hiszem a legfontosabb sok ram és gyors ssd lenne de prociból nem tudom melyik elég
Proci az kb mindegy. Nincs olyan nagy különbség köztük, ami érezhető lenne photoshopban, játékban 1440p mellett meg pláne nem.
A lehtöbb photoshop művelet egy processzormagot használ, illetve játékokhoz sem kell még a 8P mag, szóval 6P magos megoldások megfelelnek.
Akár ryzen 5600 (B550 lap) is megfontolandó lehet budget kategóriában, vagy másik részről új AM5 platform (B650 lap) ryzen 7600 már eléggé drága, de nagyon hosszú életű lehet.
Tehát gaming szempontból 1440p-ben akár 4080 is mehet egy 12400F/ryzen 5600 mellé procilimit nélkül.
Ha szűkös a keret, akkor szerintem most lehet procin spórolni, és inkább ram+SSD-re koncentrálni.
13500 -at vennék.
Gyorsabb és olcsóbb mint a 12600.
Van olyan amit gyári hűtővel adnak így lehet rajta spórolni.
1. ha grafikus vagy, akkor tudod milyen paramétereknek kell megfeleljen a monitor és a graf hardver, inkább ezt helyezd előtérbe
2. az emberi szem még mindig max 50-60hz-ig látja a különbséget, teljesen fölösleges 100+ hz-es frissítésre méretezni a monitort
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!