Milyen konfigot ajánlanátok?
Kb. 350k ( +max 30k) -ból szeretne a fiam egy konfigot összepakoltatni.
Én már rég nem követem a pc-piacot.
Csak a gép lenne,minden más van .
Amire használná:
- 3D modellek tervezése
- gameplay stream
- játék ( FPS,RPG, platformer ,Sonic)
A legfontosabb ,hogy időtálló, stabil konfig legyen . 5-10 év
Intel,Ryzen közül inkább az utóbbi felé hajlik.
A játék nem olyan hangsúlyos , most sem hardverigényes játékokkal játszik. Robloxos játékokkal leginkább. A Sonic az egyetlen franchise, amivel játszott, játszik...
No meg tetszik neki a Shadow of war amivel én játszom,Paladins,Seikiro amit az öccsének vettem meg...
5-10 év szerintem is eléggé húzós kijelentés. Mert vannak dolgok amik nem sok idő múlva fejlesztésre fognak szorulni. Pl a 32gb ram 1-2 éven belül már kelleni fog. Ha 13100F-re építkezik akkor cpu csere sem árthat majd pár éven belül ezek közül legalább érdemes lesz nézelődni. I5 12600, 13400, 13500, 12700. AM4 Ryzen 5 5500 vagy 5600-al meg már nem olyan jól fejleszthető. De a Ryzen 7 5800X is elég mindaddig ameddig nem akartok a gépbe tenni. RTX 4080 szintű kártyákat. Addig viszont a Ryzen 5 5500 is megteszi majd. Az Intel amúgy is drágábban jönne ki. Majd másik HDD, SSD is jól jöhet később.
De én ár-teljesítmény szempontból egy ilyet raknék össze:
AMD Ryzen 5 5500
Zalman CNPS4X Proci hűtő
ASUS PRIME B550M-A
Kingston FURY Renegade 16GB DDR4 3600MHz KF436C16RB1/16
Zalman S4 Plus
Western Digital WD Blue 3.5 2TB
Kingston NV2 500GB M.2
FSP Hydro K PRO 850W 80Plus Bronze
SAPPHIRE Radeon NITRO+ RX 6700 XT 12G
#2 Ez egész jó de én azt a Kingston SSD-t inkább kerülném. Papíron egész jónak tűnik amíg meg nem látod hogy nincs rajta DRAM. Ha pedig nagyobb fájlokkal kell dolgoznia akkor egy ilyen ott marhára belassul.
Ez kicsit drágább de ez DRAM-os így itt nincs ilyen para
Én így, ilyen igényekkel nem használnám ki a keretet.
Ryhen 5600
B450
2x8GB DDR4 3200mhz+
Nvme ssd, hdd, ház igény szerint
RX 6600(XT)
TÁP: 550W is elég, de inkább 650W-ot javaslok, hogy jót lehessen nyújtózni fejlesztés esetén.
~3 év múlva cserélném. Akkor úgyis lejár a garancia,stb... ami marad a keretből, az menjen monitorba, kiegészítőkbe, vagy megtakarításnak kriptóba, akármibe.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
A végén a videokártya miatt több lett jóval, de az itt leírt hardverelemek sokat segítettek nekünk.
Köszi srácok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!