Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Meghibásodott, be nem kapcsoló...

Meghibásodott, be nem kapcsoló laptopon lévő adatokat meg lehet valahogy menteni?

Figyelt kérdés
Folyadék borult a billentyűzetére, eleinte beindult még, azonban folyamatosan valami betűt írt be, most már be se indul. Szervízbe is el lett véve, ahol azt mondták menthetetlen, vagy kétséges lenne, hogy meg tudnák-e javítani, ezért inkább nem akartak tőlem pénzt lehúzni. Pár fájl van rajta, ami fontos lenne számomra, és remélem, hogy valamilyen módon megmenthető. A szervízben elfelejtettem érdeklődni ez ügyben, de szerintetek ők képesek lennének erre, vagy esetleg én magam?

2023. jan. 19. 16:35
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Ki kell venni a háttértárát és átrakni egy másik gépbe, az használható továbbra is. Vagy vehető olyan külső dokkoló/adapter egység néhány ezer forintért, amivel a belső háttártárat csatlakoztatni lehet egy másik gépre USB-n keresztül, és akkor olyan lesz mint egy pendrive/külső HDD.
2023. jan. 19. 16:39
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Vinyót/ssd-t kiveszed, beteszed egy másik gépbe, és mehet is pendrivera. Sztem nem lesz gond ezzel. Ha kapott a HDD/SSD is a lötyiből, abból gond lehet, de vannak olyan cégek akik ilyen adatmentéssel foglalkoznak, igaz nem olcsón. Én elsősorban rádugnám az HDD-t/SSD-t egy másik gépre.
2023. jan. 19. 16:41
 3/8 anonim ***** válasza:
76%
így van. kiveszed a HDD/SSD-t, és berakod egy másik gépbe, és azt másolsz róla, amit csak akarsz,
2023. jan. 19. 17:13
 4/8 DK-s ***** válasza:
0%

Át ne rakd simán, vázze!

Teljesen eltérő hardver-konfiguráción úgy összekeveredhet a winfos, hogy azt már Gates sem hozza neked helyre!

Beteszed a vinyót egy jó gépbe, de NEM BOOTOLSZ!

Pen-ről vagy lemezről bebootolsz egy WIN telepítőt. Nem ártott volna elárulnod hogy neked mi van a gépen!

Én a win7-et ismerem. Tehát telepítőtől bootolsz, nem telepítesz hanem javításra mész rá, azon belül pedig indítod a vinyón lévő cmd-t, másnéven parancssort.

Ez előtt az egész manőver előtt ismerkedsz picit a DOS parancsok szintaxisával. A DIR parancs segítségével megkeresed a menteni szándékozott fájlokat, ezután az xcopy parancs segítségével kimásolod őket a gyökérkönyvtárba, elméletileg C:\

Sokáig fogsz játszogatni az elérési utak gépelgetésével, kibogozásával, de ez van.

Ez eddig látszólag értelmetlen lehet, de nem az. Ha átmásoltál mindent amire szükséged van, akkor kiveszed a vinyót, és berakod annak a gépnek a működő rendszerét tartalmazó vinyót.

Ezután bebootolod az eredeti rendszert, USB-átalakítóval rádugod a mentésre előkészített vinyót, és a gyökérkönyvtárba áthelyezett adatokat gond nélkül tudod másolni.

Ha megpróbálsz alkönyvtárba lépni, nem mindegyikbe fog beengedni, másolni pedig egyikből sem fog engedni. Tudom.

Amikor pedig a telepítő parancssorát indítod, akkor az csak a benne lévő vinyót látja, pen-t nem. Egyértelmű, hiszen pen-re eleve nem lehet telepíteni.

Jönnek majd az okosok lehurrogni engem, lepontoznak, de ne foglalkozz vele. Ha kellenek az adatok, hallgass rám.

2023. jan. 19. 18:05
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Az eddigi javaslatok közül számomra ez az adapter egység vagy a HDD/SSD átrakása egy másik gépbe tűnik kivitelezhetőnek. Az utolsó válaszoló is úgy látom hozzáértő választ adott, de sajnos nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, rengeteget kéne sajnos utánajárnom, hogy mi micsoda. Meg most kinek van igaza? Amúgy a laptopon Win10 volt, meg például a másik gépemen is ugyanez a rendszer van, ha ez tényleg nagyon számít.
2023. jan. 19. 19:32
 6/8 anonim ***** válasza:
le kell menteni a hdd tartalmát
2023. jan. 20. 08:19
 7/8 anonim ***** válasza:

#4 hulyeseget ne terjesszuk, kispajtas. Egy Intel platformrol AMD-re valtason vagyok tul, a kovetkezo tortent: ssd atszerel, gep bekapcsol, Windows nekiall drivereket kotoraszni a neten, 3 ujrainditas es van egy mukodo Windowsom.

#Kerdezo: valami kulso keretbe szereld be azt a hddh/ssd-t, dugd ra egy masik gepre es ments le rola mindent, amirol ugy gondolod h. szukseges lehet. Mivel a geped jo esellyel hulla az elazas es az azt koveto, nedves allapotban elkovetett hasznalat miatt, ugyis uj gep fog kelleni amin ugyis uj Windows lesz, szoval a programokat ugyis ujra kell telepiteni. Az adataidat meg szepen visszamasolod ugyanazzal a modszerrel, amivel lementetted.

2023. jan. 20. 23:01
 8/8 DK-s ***** válasza:

#7-nek:

Nekem eddig legalább 4 vagy 5 rendszer omlott össze azért, mert egy az egyben átraktam a vinyót. Folyamatosan ötleteltem, és végül megtaláltam a megoldást amit fent írtam.

Várom hogy a kérdező reagáljon. Ugyanis pontosan TUDOM hogy windows rendszerről, windows-al nem fog semmit másolni azon kívül, ami közvetlenül a gyökérkönyvtárban van.

Fogj egy rendszer-vinyót, és USB-vel feldugva próbálj meg másolni.

Sok szerencsét. XD

2023. jan. 21. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!