Meghibásodott, be nem kapcsoló laptopon lévő adatokat meg lehet valahogy menteni?
Át ne rakd simán, vázze!
Teljesen eltérő hardver-konfiguráción úgy összekeveredhet a winfos, hogy azt már Gates sem hozza neked helyre!
Beteszed a vinyót egy jó gépbe, de NEM BOOTOLSZ!
Pen-ről vagy lemezről bebootolsz egy WIN telepítőt. Nem ártott volna elárulnod hogy neked mi van a gépen!
Én a win7-et ismerem. Tehát telepítőtől bootolsz, nem telepítesz hanem javításra mész rá, azon belül pedig indítod a vinyón lévő cmd-t, másnéven parancssort.
Ez előtt az egész manőver előtt ismerkedsz picit a DOS parancsok szintaxisával. A DIR parancs segítségével megkeresed a menteni szándékozott fájlokat, ezután az xcopy parancs segítségével kimásolod őket a gyökérkönyvtárba, elméletileg C:\
Sokáig fogsz játszogatni az elérési utak gépelgetésével, kibogozásával, de ez van.
Ez eddig látszólag értelmetlen lehet, de nem az. Ha átmásoltál mindent amire szükséged van, akkor kiveszed a vinyót, és berakod annak a gépnek a működő rendszerét tartalmazó vinyót.
Ezután bebootolod az eredeti rendszert, USB-átalakítóval rádugod a mentésre előkészített vinyót, és a gyökérkönyvtárba áthelyezett adatokat gond nélkül tudod másolni.
Ha megpróbálsz alkönyvtárba lépni, nem mindegyikbe fog beengedni, másolni pedig egyikből sem fog engedni. Tudom.
Amikor pedig a telepítő parancssorát indítod, akkor az csak a benne lévő vinyót látja, pen-t nem. Egyértelmű, hiszen pen-re eleve nem lehet telepíteni.
Jönnek majd az okosok lehurrogni engem, lepontoznak, de ne foglalkozz vele. Ha kellenek az adatok, hallgass rám.
#4 hulyeseget ne terjesszuk, kispajtas. Egy Intel platformrol AMD-re valtason vagyok tul, a kovetkezo tortent: ssd atszerel, gep bekapcsol, Windows nekiall drivereket kotoraszni a neten, 3 ujrainditas es van egy mukodo Windowsom.
#Kerdezo: valami kulso keretbe szereld be azt a hddh/ssd-t, dugd ra egy masik gepre es ments le rola mindent, amirol ugy gondolod h. szukseges lehet. Mivel a geped jo esellyel hulla az elazas es az azt koveto, nedves allapotban elkovetett hasznalat miatt, ugyis uj gep fog kelleni amin ugyis uj Windows lesz, szoval a programokat ugyis ujra kell telepiteni. Az adataidat meg szepen visszamasolod ugyanazzal a modszerrel, amivel lementetted.
#7-nek:
Nekem eddig legalább 4 vagy 5 rendszer omlott össze azért, mert egy az egyben átraktam a vinyót. Folyamatosan ötleteltem, és végül megtaláltam a megoldást amit fent írtam.
Várom hogy a kérdező reagáljon. Ugyanis pontosan TUDOM hogy windows rendszerről, windows-al nem fog semmit másolni azon kívül, ami közvetlenül a gyökérkönyvtárban van.
Fogj egy rendszer-vinyót, és USB-vel feldugva próbálj meg másolni.
Sok szerencsét. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!