Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » DVD-RW fél év alatt olvashatat...

DVD-RW fél év alatt olvashatatlan lett, de újraírtam és most jó, akkor félévente újra kell írni egy lemezt?

Figyelt kérdés
2023. jan. 19. 16:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Dehogy. Sőt, általában még tartósabb is, mint az írható. Ott valószínűleg vagy az íróval volt valami probléma, vagy a lemez minőségével, vagy a tárolásával.
2023. jan. 19. 17:31
 2/8 anonim ***** válasza:
szimplán csak sz*r minőségű a lemez
2023. jan. 20. 08:19
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Most miért kell töröltetni a véleményemet?

Nem jó az optikai lemez adattárolásra, főleg a régi gyártású lemezek. ALKALMATLAN! 10 év alatt elporladnak...

Felejtsd el az optikai lemezekre rögzítést!

2023. jan. 20. 09:15
 4/8 A kérdező kommentje:
Ha még a 10 évet bírná... de sajnos annyit sem. Nem én töröltettem az biztos...
2023. jan. 21. 00:50
 5/8 anonim ***** válasza:
Köszönöm, hogy nem te töröltetted.
2023. jan. 21. 09:30
 6/8 anonim ***** válasza:

"10 év alatt elporladnak..."

Látszik, hogy nem sokat tudsz ezekről.

Olyan érdekes... Anyukám a 20 éves zenei CD-it simán hallgatja nap, mint nap. A munkahelyemen a 15-20 éves CD-re, később DVD-re archivált anyagoknak semmi bajuk. Nekem több száz megírt optikai adathordozóm van. Összesen 3 ment tönkre közülük, abból kettő az az abszolút noname kategória, egy pedig amikor építkeztünk, elkallódott, és pár hónapig a pincében volt. Nem tudom, ki tette oda, és hogy hogyan kerülhetett a lomok közé, de nem is lényeges. Az tényleg megadta magát.

De ami kicsit is márkásabb, és normálisan van tárolva, azoknak semmi bajuk. Még az egykori TESCO saját márkás lemezek közül is mindegyik olvasható, pedig az azért nem egy Verbatim.

Kíváncsi lennék a lemez márkájára, az író típusára, illetve a tárolási körülményekre. Illetve hogy máskor is előfordult-e ez a probléma, vagy csak ennél az egynél?

2023. jan. 21. 09:53
 7/8 A kérdező kommentje:

Rico, ASUS 1814 író ( nem mai darab egy sem) de nincs kb 100 lemez megírva vele, a ricoh 2-3 éve vásárolt, de csak tavaly megírt DVD+RW, ami olvashatattlanná vált.

Nekem is van ami 20 éve jó, de olyan is ami már elkezd szétpattogni, bemattulni stb.

2023. jan. 21. 19:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Amúgy kommentet hogyan és ki tud törölni?
2023. jan. 21. 19:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!