Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mérnökinfóra jó lesz a Macbook?

Mérnökinfóra jó lesz a Macbook?

Figyelt kérdés
Idén megyek egyetemre, itthoni használatra és tanulásra, programozásra is szeretném használni. Tudom, lesznek mérnök, infós programok amik csak Windows-on elérhetőek, de azt meg lehet oldani bootcamppel (vagyis remélem, ennyire nem értek még hozzá). Szinte minden eszközöm almás, szóval kézenfekvőbb nekem a Mac. Egy Pro-ra viszont már költségvetésem. Kb. 400k-t szeretnék rá költeni, használtan venném. Melyik Macbook lenne a fenti feltételek alapján megfelelő?

2023. jan. 19. 14:54
 1/8 A kérdező kommentje:
*viszont már nincs költségvetésem.
2023. jan. 19. 14:55
 2/8 anonim ***** válasza:
5%

Ne M1/M2 legyen az a lényeg.

Hozzátéve 2 évig nem lesz komoly fejlesztés, addig megfelel egy random üzleti notebook is, pénzkidobás rá egy macboook.

Utána meg specifikusan tudsz választani, mert azért nem mindegy hogy 3D, Cad/CAM, vagy csak full stack java fejlesztő leszel. De idővel úgy is kiderül, és nem igényelnek azonos teljesítményt.

2023. jan. 19. 15:00
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Én BME Mérnökinfón használtam Mac-et.

Kínszenvedés a sok szoftver kompatibilitási probléma miatt. Lehet virtuális gépen windowst használni, de az sem igazán kényelmes.

Közben váltottam és egy Asus zenbook lett, meg egy asztali windows gép amik rettenetesen megkönnyítették az életem.

Nyílván mac-el is végig lehet vinni, de annyira nehéz az egyetem, olyan határidőkkel, hogy nem akarod magad idegesíteni, meg lassítani azzal, hogy az eszköz amit használsz nem az igazi az adott célra.

2023. jan. 19. 18:24
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz jó.

Ami kell annak még a fele sem fog elindulni macen.

2023. jan. 19. 21:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Akkor ugrott a Macbook. Milyen laptopokat ajánlotok akkor?
2023. jan. 20. 10:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Helyedben új dell vagy hp -t vennék.

16 gb ram, 500 gb ssd és 3 év garival.

Legújabb vagy eggyel régebbi processzorral i5, i7 vagy ryzen.

16-17 colos kijelzővel.

Négyszázból pont kijön.

2023. jan. 20. 22:29
 7/8 anonim ***** válasza:
85%
Dell-t ne vegyél, hulladék. A legjobb az HP, Lenovo és Asus.
2023. jan. 21. 15:29
 8/8 anonim ***** válasza:
68%

Mondjuk én 16-17" gépet pont nem vennék.

Ha hordozni kell valami 14"-os, és hozzá egy külső monitor.

Zephyrus G14, Acer Swift 3 között nézelődnék.

Utóbbiból van olyan ami rendelkezik érintő kijelzővel is, ami hatalmas előny véleményem szerint.(nagyon sokszor jól fog jönni)

2023. jan. 21. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!