Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Macbook Air 2020 M1 egyetemre...

Macbook Air 2020 M1 egyetemre szeretnék menni az infó karra(mérnök-infó) és használni tudom e majd? Nem kellene e helyette egy windows?

Figyelt kérdés
Minden álmom egy macbook, és most van lehetőségem beújítani egyet az egyetemi éveimhez, de attól félek ,hogy régi egyetemi szoftvereket majd nem tudok rajta használni ,vagy majd windows kell hozza amit már sajnos az m1 es macre nem tudok feltelepíteni valaki aki tudja ezeket tudna segíteni?

2021. dec. 2. 08:46
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Nincs olyan szoftver, ami szukseges mernokinfohoz es nem fut macbookon, vagy nincs alternativa ra.
2021. dec. 2. 08:51
 2/8 anonim válasza:
41%
nem volt macem sose, de az egyik barátom azzal kezdte az első félévet mérnökinfón és a második félévre már le is cserélte windowsosra…
2021. dec. 2. 09:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én BME mérnökinfón vagyok másodéves, nem találkoztam eddig semmivel, amihez ne lett volna jó a Macbook.
2021. dec. 2. 10:48
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

Én kakukktojásként: linux-al nyomtam végig mind a 7 félévet. :) Nem volt belőle probléma, sőt, volt ahol még előnyös is volt.

Tehát ezek alapján gondolom az osx sem lesz hátrány.

2021. dec. 2. 11:34
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Max dobsz rá egy windows virtuális gépet ha nagyon kell valami amit nem tudsz mac-en megoldani. BME-n volt olyan témakör ahol Win32 API-t kellett használni pl.
2021. dec. 2. 11:48
 6/8 anonim ***** válasza:
89%

Nem szabad M1-es almát venni mérnöki egyetemre. Nagyon szuper gép, én is szeretnék egyet, de jelenleg nem éri meg. Általános felhasználásra több mint remek, de fejlesztői feladatokra nem oké.

Ott kezdődik a probléma, hogy az M1-es chipek nem az x86, hanem az ARM architektúrát használják. Emiatt (is) a bootcamp nem működik. Létezik virtualizáció, amivel fel lehet tenni windowst az M1-es gépre, de csak a Windows for ARM ami szóba tud kerülni ilyen esetben. Ezzel a változattal pedig az a baj, hogy oké-oké, tud x86-ot emulálni, de nem szabad csodát várni tőle, sőt nem is mindig működik. Két teljesen más világ.

Netezni, szöveget szerkeszteni lehet így is, de teljes support fejlesztői környezetekhez nincs.

A lehetőségeid amivel nem lövöd lábon magad:

1: veszel egy használt üzleti laptopot 60k körül, hogy legyen x86-os géped is.

2: ugyanez, de az M1-es almát remotenak használod

3: Almát veszel, de nem M1-est

4: Kapásból Windowsos gépet veszel

2021. dec. 2. 12:00
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Hát, egy Code::Blocks elmegy azon is. De amúgy használni is fogod a MAC-et? Mert kb. van pár dolog (pl videoszerkesztés), amiben jobb, de amúgy egy túlárazott cucc.
2021. dec. 2. 12:40
 8/8 anonim ***** válasza:
A 6. válaszoló leírta, hogy mik a lehetőségeid.
2021. dec. 2. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!