Macbook Air 2020 M1 egyetemre szeretnék menni az infó karra(mérnök-infó) és használni tudom e majd? Nem kellene e helyette egy windows?
Én kakukktojásként: linux-al nyomtam végig mind a 7 félévet. :) Nem volt belőle probléma, sőt, volt ahol még előnyös is volt.
Tehát ezek alapján gondolom az osx sem lesz hátrány.
Nem szabad M1-es almát venni mérnöki egyetemre. Nagyon szuper gép, én is szeretnék egyet, de jelenleg nem éri meg. Általános felhasználásra több mint remek, de fejlesztői feladatokra nem oké.
Ott kezdődik a probléma, hogy az M1-es chipek nem az x86, hanem az ARM architektúrát használják. Emiatt (is) a bootcamp nem működik. Létezik virtualizáció, amivel fel lehet tenni windowst az M1-es gépre, de csak a Windows for ARM ami szóba tud kerülni ilyen esetben. Ezzel a változattal pedig az a baj, hogy oké-oké, tud x86-ot emulálni, de nem szabad csodát várni tőle, sőt nem is mindig működik. Két teljesen más világ.
Netezni, szöveget szerkeszteni lehet így is, de teljes support fejlesztői környezetekhez nincs.
A lehetőségeid amivel nem lövöd lábon magad:
1: veszel egy használt üzleti laptopot 60k körül, hogy legyen x86-os géped is.
2: ugyanez, de az M1-es almát remotenak használod
3: Almát veszel, de nem M1-est
4: Kapásból Windowsos gépet veszel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!