RX 6650XT vagy RX 6700?
Melyik videókártyát válasszam?
Esetleg még RTX 3060
6700-nál jól jöhet még a több VRAM, ha nincs nagy árkülönbözet, azt érdemes választani.
A 3060 általánosságban gyengébb kártya ezeknél, viszont van DLSS, és a raytracinget bekapcsolva egy picivel jobban muzsikál az ezt támogató játékokban, illetve itt a legtöbb a VRAM.
Én RTX 3060-at vettem nemrég, de csak mert használ piacról 100k-ért jutottam hozzá. Ha újonnan kellett volna választani, valószínűleg inkább az RX 6700 lett volna a befutó.
Újonnan felejtsd el az Nvidiat ebben az árkategóriában, mert azonos áron eggyel gyengébb kártyát kapsz, ugyanazt a teljesítményt pedig egy szinttel drágábban. Például a 155 ezres RX 6700 párja a 190 ezres RTX 3060 Ti, miközben utóbbi áráért már ott van a jelentősen erősebb RX 6700 XT…és akkor az RX 6700 XT-vel versenyző (picit erősebb, de nem ennyivel) RTX 3070 már 250 ezer.
Inkább Nvidia párti vagyok, de a pénzügyi racionalitás fontosabb. Ha használtan vásárolsz, akkor 150 ezerért RTX 3070 az ár/érték bajnok, csak legyen rajta magyar kiskereskedői garancia. Ha bevállalod az idegen nyelvű ügyintézést, szólhat német webshophoz is a garancia, a garanciális darabok 20%-a oda szól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!