Szerintetek lesz baja egy öreg (90'es) számítógépnek a mínusz közeli időben?
Személyes tapasztalatom szerint az üveg felületek simán repednek, ha van bennük valami feszültség.
Nem lesz Baja, hiszen az egy város.
30 év közeli elektronikai eszközök már áltó helyükben is meghibásodhatnak. Az elektrolit kondenzátorok valószínűleg már az életük végén járnak, a hűtőborda ragasztók és hővezető paszták is valószínűleg elöregedtek már. Láttam már olyat, hogy 486 prociról egyszerűen leesett a ragasztott hűtőborda.
A hőmérséklet maga fölülről fagypont közelben még nem súlyos. Általában a tárolási hőmérséklet-tartományon belül van még. Nedvesség, párakicsapódás (fém felületeket szereti), párakicsapódás által rossz helyre bemosott por és úgy általában a hőingás viszont már sokkal nagyobb gond.
Szerintem érdemes lenne elgondolkodni az alagsor szigetelésén és valami minimális fűtésen, hogy ne essen le nagyon a hőmérséklet. Amit pedig ténylegesen csak tárolsz és nem használsz (tartalék alkatrészek), azt ESD zacsiban, lehetőség szerint szilikagéllel tárold. Mindkettő filléres tétel az ESD tasak kb. 150-200 forint/db, a szilikagél kb. 5-6 ezer forint/kiló.
Szerintem nem túlzás rászánni azt a kb. 500 forintot például egy Voodoo kártya biztonságos tárolására.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!