Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik videókártya lenne a...

Melyik videókártya lenne a legideálisabb?

Figyelt kérdés

A jelenlegi VGA-m egy GTX 1650 SUPER, ezt szeretném cserélni egy RTX-re, de a budgetem elég limitált. Így a lentebb felsoroltak közül lenne csak jelölt. A procit még lehet szintén cserélném, ha kevés és nem a ray-tracing hanem a DLSS, ami miatt mindennél jobban szeretnék egy RTX kártyát az elkövetkező 3-5 évre!

A gépem:

10100F

16 GB RAM Beast Fury 2666 MHz

Asus TUF Gaming B460M-Plus

Seasonic S12 II 620W Bronze

Az alábbi videókártyákat néztem ki, 2060 és 3050, de a tesztek alapján a 2060 erősebb és javában a 12 GB variáns sem javasolt.

[link]

[link]

[link]

[link]

2023. jan. 8. 16:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

De, elolvastuk. Azt nem tudtuk, hogy nem akarsz AMD-re váltani. Igaz, hogy nincs velük semmi baj, de ez kinek mi kategória, oké.

Az RX6600 XT jóval erősebb az általad linkelt kártyáknál, ami mögött lemarad a 2060/3050 még DLSS-el is. Akkor meg nem mindegy? :) Főleg, hogy 1080p-re nem is nagyon javasolt.

Jó dolog a DLSS, de ha egy kártya tud egy jobb szintet hozni anélkül, akkor szerintem megfontolandó. Főleg, ha ilyen áron kapható, én biztos nem venném meg egyiket sem, inkább egy 3060, ha elengedhetetlenül fontos neked a DLSS.

Végülis a te pénztárcád, a te döntésed, hogy egy két generációval régebbi kártyára kifizeted-e az MSRP árát, vagy a 3050-et megveszed-e. Sajnos ma már ez az árkategória a belépőszintet jelenti, és szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy milyen teljesítményt kapsz ezért. Ezért javasoltuk az RX6600 XT-t, ami más liga egyszerűen, mint a 3050. Hiába van DLSS, ha jelentősen gyengébb a kártya.

2023. jan. 8. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!