Melyik videókártya lenne a legideálisabb?
A jelenlegi VGA-m egy GTX 1650 SUPER, ezt szeretném cserélni egy RTX-re, de a budgetem elég limitált. Így a lentebb felsoroltak közül lenne csak jelölt. A procit még lehet szintén cserélném, ha kevés és nem a ray-tracing hanem a DLSS, ami miatt mindennél jobban szeretnék egy RTX kártyát az elkövetkező 3-5 évre!
A gépem:
10100F
16 GB RAM Beast Fury 2666 MHz
Asus TUF Gaming B460M-Plus
Seasonic S12 II 620W Bronze
Az alábbi videókártyákat néztem ki, 2060 és 3050, de a tesztek alapján a 2060 erősebb és javában a 12 GB variáns sem javasolt.
Egyiket sem.
Még DLSS mellett sem rúghat labdába a 2060 és a 3050 ezzel szemben. Na meg ott az FSR 2.1 is. Ha nem kell a raytracing, akkor inkább ezt javaslom. Rohadjon rájuk MSRP áron a lassan 2 generációval régebbi kártya.
Használt 3060 vagy 3060 Ti.
Másik oldalról új RX 6600 XT, vagy használt 6700 XT, viszont mivel RTX-et írtál, gyanítom kell a Ray Tracing. :)
Ha mindenképpen új Nvidia, akkor próbáld meg a lehető legkevesebbet költeni rá, mert egyik sem ér ennyit. Az RTX 2060 125 ezerért nem vészes, csak éppen 4 éve is ennyibe került újonnan.
A helyedben vetnék egy pillantást HardverApróra, 110 ezerért simán kapható 3060 is, ami minden szempontból jobb, mint egy 2060 (teljesítmény, VRAM, erősebb RT-magok stb.). 130-140 ezerért pedig már 3060 Ti, sőt, 3070 is akad, ami más ligában játszik.
"nem a ray-tracing hanem a DLSS, ami miatt mindennél jobban szeretnék egy RTX kártyát"
Komolyan senki nem olvasta el, amit írtam? :) Nem érdekel a ray-tracing, a DLSS érdekel! Nem akarok használtat és nem váltok AMD-re.
Az FSR se játszik, mert ezidáig kb. 1-2 játékot találtam amibe segít vagy támogatja. DLSS meg gyakorta minden játékba alapból támogatott, ami érdekel vagy épp piszok jól jönne, ha támogatná a jelenlegi VGA-m.
#8 vagyok
Ne haragudj, átsiklottam felette. :/
Ez esetben használt RTX 3060 Ti / 3070. Legyen rajta legalább fél év magyar garancia! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!