Mi a különbség a videokártyák memóriája között (GDDR?
DDR4, GDDR4, SDDR4, GDDR5, GDDR5X, GDDR6, GDDR6X, HBM1, HBM2
DDR4 előttieket azért nem említem. Mert régen az ilyen GT 630, GT 720, R7 240 kártyáknál. A GDDR3 modellek jóval lassabbak. Mint a DDR4, GDDR5 modelljei. Azok a maguk idejében inkább évében is max Full HD Low 60fps-re ha elegek voltak. Én a GT 720 GDDR5-ön meg tudtam még FC New Dawnt is futattni. 30 fps-el. A GT 1030-ból meg a DDR4 modell is éppen, hogy használható nagyon nagy kompromisszummal.
Mennyi a gyorsaság beli különbség közöttük. Én pl , DDR4 ,GDDR5, GDDR5X, GDDR6 között nem igazán észlelem màr a különbséget. A memória kezelésük milyen? Minél újabb technológia annál nehezebb betelíteni a vramot. Ezt értem, úgy, hogy a GDDR6 6GB memória közelebb lesz a GDDR5 8Gb-hez. Mint a GDDR5 6Gb-hez Vagy ha megtelik akkor kevésbé lesz lassulás? Ilyeneket befolyásol a dolog?
Valaki nem rég itt válaszba azt írta nem az én kérdésemhez, hogy lpl az RTX 3070 Ti hiába 8gb kártya a GDDR6X memóriák miatt majdnem felér 10-12gb GDDR6-sal.
Mert én használtan vettem egy GDDDR6-os RTX 2060-at. És van benne 6gb vram. De nem tudom jó ötlet volt e mert volt ennyiért GTX 1080 8Gb is.
"RTX 3070 Ti hiába 8gb kártya a GDDR6X memóriák miatt majdnem felér 10-12gb GDDR6-sal."
Szezon és fazon, mennyiség és sebesség két külön dolog.
2060 meg inkább a 1070-1070Ti között van teljesítményben a 1080 önmagában egy gyorsabb kártya, igaz DLSS támogatás nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!