Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha nem verseny van értelme a...

Ha nem verseny van értelme a 144Hz-nek?

Figyelt kérdés

Ha single player játekok tekintetében nézzük, ott van értelme a 144Hz-nek?

Észrevenni bármennyire, hogy nem egy klasszik 60 vagy 75Hz-es monitoron játszik velük az ember?

2022. dec. 29. 17:42
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
35%

Júúújjj, ne, VA panelt TILOS gamingre. Illetve VA panelből TILOS hajlítottat venni. A VA panel jó kontraszttal rendelkezik, ez az egyetlen előnye (ezért elsősorban filmezésre lehet jó választás a VA, amihez ugye TILOS hajlított panelt venni). Minden másban csak hátránya van a VA-nak (fakó színek, black smearing, rossz betekintési szögek, stb..).

Viszont a hajlítás kb 90%+ eséllyel kinyírja a jó kontrasztot is (blacklight bleeding jelenség)

Játékra olcsó kategóriában csak IPS-t tudom javasolni.

(TN lehetne még, de az ugyanolyan xar, mint a VA, csak még a kontraszt is 100% fos. Régen volt kompromiszumos gamer opció a TN, mert akkor csak ez tudott alacsony késleltetést olcsón. Ma egy IPS sem különösebben drágább 5ms alatt)

Ha meg nagyon kell a jóság, akkor OLED 120hz+. Persze ára is van, de cserébe olyan is! 0 késleltetés, tökéletes fekete, kiváló színhelyesség és betekintési szögek, magas fényerő. Illletve a beégéssel sincsen már sok rossz tapaszgalat.

2022. dec. 31. 15:17
 22/23 anonim ***** válasza:
72%

#21 Te sem láttál még jó VA panelt barátom. :D

Csak megsúgom hogy pár éve a 100 colos, 20 milliós csúcs Sony TV-k is VA panelt használtak de ja biztos tök fakó színei voltak :D.

"Filmezéshez tilos a hajlított panel?" Miért is? Ki mondta ezt?

Miért van akkor a modernebb mozikban is hajlított vászon?

Nekem egy Odyssey G7 monitorom van és az mérhetően elveri a legtöbb TN panelt és IPS-t is válaszidőben. Semmi black smearing. És még hajlított is de ideális távolságból nézve sosem éreztem hátránynak.

2023. jan. 3. 11:08
 23/23 anonim ***** válasza:
70%

#21 Te sem láttál még jó VA panelt barátom. :D

Csak megsúgom hogy pár éve a 100 colos, 20 milliós csúcs Sony TV-k is VA panelt használtak de ja biztos tök fakó színei voltak :D.

-jahh, "20 milliós" VA monitornak biztosan jók a színei, ezt nem vitatom. De úgy gondolom it bőven a 100 ezer alatti kategóriában keresgélünk, ott meg a VA egy 💩

"Filmezéshez tilos a hajlított panel?" Miért is? Ki mondta ezt?

-Ezek be vannak állítva távolságra, a rádiusz egy maximum másfél... de lehet sokat mondok... max 1 méterre ülő emberre van belőve. ha te abban a távolságban filmezel, ahogy a gépet is használod monitorként, akkor rendben van, mert feléd néz a monitor. Én viszont azért szeretek elfeküdni kicsit hátrébb, és ezzel 90+% így van az embereknek. úgy viszont ultragagyi. Nem lehet hajlított monitoron filmezni, mert egy fura gömböt nézel.

Miért van akkor a modernebb mozikban is hajlított vászon?

-Mert ott a nézőközönségre van állítva a rádiusz. Ha te át tudod állítani a monitor rádiuszát, akkor tényleg mehet... van ilyen:

https://www.youtube.com/watch?v=dKO6YCOjK6A

Nekem egy Odyssey G7 monitorom van és az mérhetően elveri a legtöbb TN panelt és IPS-t is válaszidőben. Semmi black smearing. És még hajlított is de ideális távolságból nézve sosem éreztem hátránynak.

-Bazz... emberünk azon tanakodik, hogy 60hz-nél kell-e több neki. Szerinted TÉNYLEG szóba jöhet egy 200+ezres monitor jelen témában?? Ezt érdemes itt megemlíteni???

2023. jan. 4. 20:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!