Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a konfig sokat fogyaszt?...

Ez a konfig sokat fogyaszt? Wattba írjátok kérlek hogy 1 óra alatt mennyit fogyasztana?

Figyelt kérdés

Alaplap: [link]

I5 6600T

32 gb DDR4

4 darab wd red 4TB

2022. dec. 27. 20:55
 1/7 anonim ***** válasza:
Így, videokártya nélkül körülbelül 0,15 kWh.
2022. dec. 27. 21:08
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem i5-6500-as gépem van, 16GB RAM (4db stick, ez inkább számít), és 5 merevlemez. UPS-el együtt így fogyaszt 99W-ot max.
2022. dec. 27. 21:13
 3/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

ehhez jon a monitor is vagy az hozza tudod szamolni?

6600T az alacsony fogyasztasu i5

35W os

szoval az eros tulzas hogy 150Wh t fogyasztana

valoszinubb hogy 50-60W ot legfeljebb az egesz gep

2022. dec. 27. 22:13
 4/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

20W korul a 4 red

csak azert irtam meg mert most vettem eszre hogy nem 1 4TB hanem 4db 4TB

igy picit talan lesz az 65-70W is lehet

Xy4

2022. dec. 27. 22:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Monitor nem lesz hozzá Mert nasként fog funkcionálni az a tervem.
2022. dec. 27. 22:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Jó nas/szerver gép ez a korlátozott T procival. Bios-ban és oprendszerben lehet állítani még fogyasztáscsökkentő módokat.

Elsősorban ilyen energiatakarékos state állalotba kerüljön a proci és a rendszerháztartás. Ezek amolyan fél-alvó módok, amikor a merevlemezek sem pörögnek, csak a memória van táplálva, hogy megmaradjon benne az adat, illetve a proci,hálókártya várja az utasításokat kívülről.

Én nagyon nem értek ehhez, most kezdtem self hostingba egy 4. gen procival, ubuntu alapon.

Nyilván minél újabb a proci, annál több ilyen low power módja van.

Jó kihívás megtalálni, hogy mi lehetetleníti el az egyes fogyasztáscsökkentő állapotokba kerülést... 😃

Egyelőre egy videóst mentettem el a témában, amiből majd szeretnék kiindulni én is a jövőben, de én még egyelőre a programok kiválasztásával szenvedek...

A videós:

[link]

én távindítás miatt is egy wifi-s konnektort használok.

bármi probléma van, akkor ezzel teljesen áramtalanítani-újraindítani tudom a gépet (bios beállítás szerint azonnal indul a gép, ha áramot kap).

emellett fogyasztási adatokat is mér:

ilyenem van: [link] (bár én februárban vettem 12 ezerért a 4 darabos szettet...)

Jelenleg teszt jelleggel egy 1tb ezex hdd-vel fut, 4. gen i5 (4mag), 4x4gb ram, többnyire idle, és kevésbe tv adás felvételére, telefonos fotószinkronizálásra:

~0.45 KWh/nap

Neked a sok hdd miatt biztosan több, hiszen a lemezek pörgetése elég sok kakaót elvisz (viszonylag, mert amúgy tényleg lófitty a fogyasztás, hoszen egy ilyen otthoni gép kb 98-99%-ban csak idle megy.. max ha torrentezel, akkor vannak kis olvasási feladatok folyamatosan a seed miatt). Viszont a T proci idle-je tuti vagy fele lehet az én i5-ösömnek.

2022. dec. 28. 00:01
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nahh, árukeresőn is vannak a konnektornak jobb ajánlatai, ha rákeresel az ep2-re

[link]

Emag 4 ezer.

ep8 se rossz.

nekem sp1 van még, de az elég nagy, és kitakafja a szomszédos aljzatot is, ha nem szimpla helyre dugod, ami tud kellemetlenséget okozni. ep1 sem feltétlenül jó néhány töltő/ 5-12V táp mellé.

ajánlom nagyon, mert jó cucc egy ilyen okoskonnektor, ha tényleg érdekel a fogyasztás is.

2022. dec. 28. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!