Ez a konfig sokat fogyaszt? Wattba írjátok kérlek hogy 1 óra alatt mennyit fogyasztana?
ehhez jon a monitor is vagy az hozza tudod szamolni?
6600T az alacsony fogyasztasu i5
35W os
szoval az eros tulzas hogy 150Wh t fogyasztana
valoszinubb hogy 50-60W ot legfeljebb az egesz gep
20W korul a 4 red
csak azert irtam meg mert most vettem eszre hogy nem 1 4TB hanem 4db 4TB
igy picit talan lesz az 65-70W is lehet
Xy4
Jó nas/szerver gép ez a korlátozott T procival. Bios-ban és oprendszerben lehet állítani még fogyasztáscsökkentő módokat.
Elsősorban ilyen energiatakarékos state állalotba kerüljön a proci és a rendszerháztartás. Ezek amolyan fél-alvó módok, amikor a merevlemezek sem pörögnek, csak a memória van táplálva, hogy megmaradjon benne az adat, illetve a proci,hálókártya várja az utasításokat kívülről.
Én nagyon nem értek ehhez, most kezdtem self hostingba egy 4. gen procival, ubuntu alapon.
Nyilván minél újabb a proci, annál több ilyen low power módja van.
Jó kihívás megtalálni, hogy mi lehetetleníti el az egyes fogyasztáscsökkentő állapotokba kerülést... 😃
Egyelőre egy videóst mentettem el a témában, amiből majd szeretnék kiindulni én is a jövőben, de én még egyelőre a programok kiválasztásával szenvedek...
A videós:
én távindítás miatt is egy wifi-s konnektort használok.
bármi probléma van, akkor ezzel teljesen áramtalanítani-újraindítani tudom a gépet (bios beállítás szerint azonnal indul a gép, ha áramot kap).
emellett fogyasztási adatokat is mér:
ilyenem van: [link] (bár én februárban vettem 12 ezerért a 4 darabos szettet...)
Jelenleg teszt jelleggel egy 1tb ezex hdd-vel fut, 4. gen i5 (4mag), 4x4gb ram, többnyire idle, és kevésbe tv adás felvételére, telefonos fotószinkronizálásra:
~0.45 KWh/nap
Neked a sok hdd miatt biztosan több, hiszen a lemezek pörgetése elég sok kakaót elvisz (viszonylag, mert amúgy tényleg lófitty a fogyasztás, hoszen egy ilyen otthoni gép kb 98-99%-ban csak idle megy.. max ha torrentezel, akkor vannak kis olvasási feladatok folyamatosan a seed miatt). Viszont a T proci idle-je tuti vagy fele lehet az én i5-ösömnek.
Nahh, árukeresőn is vannak a konnektornak jobb ajánlatai, ha rákeresel az ep2-re
Emag 4 ezer.
ep8 se rossz.
nekem sp1 van még, de az elég nagy, és kitakafja a szomszédos aljzatot is, ha nem szimpla helyre dugod, ami tud kellemetlenséget okozni. ep1 sem feltétlenül jó néhány töltő/ 5-12V táp mellé.
ajánlom nagyon, mert jó cucc egy ilyen okoskonnektor, ha tényleg érdekel a fogyasztás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!