Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a Hyperthreading-ot kikapcs...

Ha a Hyperthreading-ot kikapcsolom a Bios-ba, kevesebb áramot fog fogyasztani a proci?

Figyelt kérdés
A gépem napi 24 órán keresztül van bekapcsolva, a jelenlegi 10600K procim durván sok áramot fogyaszt amiről nem tudtam mikor megvettem. Legalább duplán mint egy nem K-s proci, húzni nem szoktam mert csak netezésre használom. Ha kikapcsolom a Hyperthreading-ot azzal tudok valamennyi áramot megspórolni?
2021. aug. 19. 09:41
 1/8 anonim ***** válasza:
91%
Nem értem, minek kellett netezéshez egy ilyen proci. Egy i3-10100-as is bőven elég lett volna, az csak 65W tdp-s. Nem hiszem, hogy ha kikaocsolod a HT-t érezhetően kevesebbet fogyasztana. Mivel K-s, inkább a szorzót vedd vissza.
2021. aug. 19. 09:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Nyilván játékokhoz vettem meg, de mivel keveset játszok rajta, így többet használom netezésre.
2021. aug. 19. 10:07
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Feszeld alul, azzal csökken a fogyasztása, de a teljesítménye is. Netezéshez bőven jó, 0-24 üzemben pedig az élettartamát is növeli.
2021. aug. 19. 10:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2021. aug. 19. 10:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kapcsolj ki 2 magot és/vagy vedd vissza a frekvenciát meg a feszültséget. A HT-t is offolhatod. Ezzel a teljesítményt is hazavágod mellesleg, de elkell vele játszani, hol az a szint, ami megfelel. Ha profin akarod csinálni, veszel 3-4ezer forintért egy fogyasztásmérőt, bekötöd rá a géped és nyomom is tudod követni, hogy valóban mennyit eszik.

Mellesleg nem értem mi eszik neked sokat, 37w-ot eszik a 10700K nekem átlagba, miközben írom ezt a választ. (1.32V, 5Ghz allcore) Ha leviszed a frekvenciát, lekapcsolsz 2 magot, simán tudsz csinálni a tiedből 20w-ot is. Csak akkor ugye minek akkora processzor :D

Hajrá.

2021. aug. 19. 11:33
 6/8 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Ha nem kell teljesítmény, nem pörög maxon. Netezésnél igen csak visszavesz az órajelen, hacsak nincs beállítva az energiagazdálkodásnál (energia sémák) a min CPU használat 100%-ra. Ha így van, akkor a minimum értéket csökkentsd 5%-ra a 100% helyett.
2021. aug. 19. 11:35
 7/8 anonim ***** válasza:
0-24 ben mit csinál? Mert legalábbis nálam ilyenkor netezés közben 1.3-1.8Ghz között van mindössze az órajele, fogyasztása pedig 25-30w körül van AIDA szerint.
2021. aug. 19. 14:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha fel van telepítve minden driver és nincs fix órajelve húzva ( bár ez sem számítana) akkor a windows energiagazdálkodást átkapcsolod energiatakarékosra és nem fog zabálni. Bár ilyen terhelésnél amúgy zem zabál sokat. Hogy mérted ki, hogy sokat eszik alacsony terhelésnél?
2021. aug. 19. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!