Melyiket vegyem?
Sziasztok! Most karácsony után szeretnék vásárolni magamnak vagy egy asztali pc-t vagy egy laptopot csak sajnos nem tudom milyet kéne vennem ami megfelel ezen igényeimnek. Neteznék,filmeznék rajta illetve néha pár játékon is játszanék amiket előny ha vinne legalább közepes grafikai beállításokkal kb. 50-60fps-sel! A játékok amiken szeretnék játszani is: Gta 5,Cs go,Euro truck simulator 2,Mortal kombat 11
Ezekhez ki,milyen pc-t vagy laptopot ajánlana nekem ami megfelel a célnak? Illetve melyik felelne meg jobban a kettő közül erre a célra? (Tudom egy pc a későbbiekben esetleg jobban bővíthető!)
Erre a projektre beáldozható max keretem jelenleg kb. 60-70ezer ft lenne!
Köszönöm a segítő szándékot mindenkinek!
Szerintem még gyűjtögess és hardveraprón nézz körbe.
Asztali gépeknél 100 körül árulják a gtx 1060-os pc-ket.
60-70 ezer forintért sajnos semmilyet. Ennyiért egy vállalható telefont sem lehet kapni.
Ezért az összegért szerintem maximum valami baráti áron, félig ajándékba kapott gépet érdemes megvenni.
Esetleg ha még teszel ez mellé kb. még egyszer ennyit, akkor használt alkatrészekből PC-t lehetne belőle építeni. A laptopot ilyen kicsike keretből felejtsed el.
Monitorod meg egyéb perifériád remélem van, mert egy szutyok rossz billentyűzet és egér együtt is lesz azért 7-8 ezer forint, egy nagyon alap monitor is 30 körül lehet... mondjuk monitort talán lehet használtan olcsóbbat venni.
1.es
Akkor a laptopot inkább kilövöm! Gondolom egy jobb,dedikált vga-s sem biztos hogy jó lenne erre a célra ennyiből akár a Hardverapróról,ha egyáltalán kapnék is ennyiből.
Hármas: Sajnos igen telefonos téren jobban otthon vagyok ezekben és tudom hogy 70k alatt ott nincs is normàlis szinte jelenleg! De akkor gondolom ugyanez igaz a pc-s piacra is!
Ismerős egyébként kb. 2 hónapja vett egy egész vállalható asztali pc-t a hardverapróról mindenfajta kiegèszítő nélkül 48k-ert és az egy i7 2600
8gb ddr3 ram
Gtx 960
120gb ssd+500gb hdd-s gép
Szerintem egész jó árban kapta meg! Talán ha nekem is elég lenne ezekre a cèlokra egy ilyen akkor örülnék ha ittkörül megkapnám,esetleg majd a későbbiekben ha szükséges még talàn bővíteni is tudnám!
Arra is gondoltam egyébként hogy nézni erre a célra pl a Hardveraprón egy alap irodai pc-t valami jobb cpu-val mondjuk i5 4.gen meg 8gb ram de valami alap integrált vga-val viszont normàl Atx házban hogy ne csak a low profilos kártyákból tudjak válogatni és akkor nézni még mellé hardveraprón valami jobbacska kàrtyát ami elég lenne nekem. Én itt egy Gtx 650/750es kártyàra gondoltam,de sajnos nemtudom hogy mondjuk ez egy i5 4.gennel és 8gb rammal meg mondjuk hozzácsapva egy 120as ssd-vel elég lenne e nekem ezekre a célokra ?
Hdd-ből nincs nagy igényem egy 320/500gb-os is simán megteszi!
Nem csak azt kell figyelembe venni, hogy az asztali jobban bővíthető. Vedd figyelembe hogy milyen messzire, milyen gyakran akarod vinni a gépet. Ha soha el nem teszed onnan ahol van, akkor nem kell neked laptop.
Sőt, mondok mégvalamit: a rohadás úgyis megöli. A laptopot is! Olcsóbb és egyszerűbb asztalit javitgatni is, nem csak bővíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!