Nem bootol be a számítógépem, mit tegyek?
Üdv! Az lenne a problémám hogy a számítógép kidobott egy kékhalált, majd azóta hiába kapcsolom be, felpörög, de se kép, se hang. A CMOS akksit kivettem fél órára is hogy biztosra menjek, de nem javult a helyzet. Az alaplapon ahol írja a proci hőfokát, egy 19-es villog nagyon gyorsan. Viszont ha kiszedem az összes ramot, akkor rendesen kiírja a hőfokot, de a gép kb 5 mp után kikapcsol és újraindul, majd ezt ismételgeti.
Ha van valakinek tippje, megoldása, akkor ne tartsa magában, segítsen kérem!
Alaplapom típusa: MSI Z77 MPOWER
Tipp: próbáld ki 1-1 ram-mal, ha esetleg valamelyik rossz közülük az így kiderül. Különböző csatlakozókat igazítsd meg hátha elmozdult valamelyik
Ad ki valamilyen (sípoló) hangod a gép?
Mondjuk azért azt megnézhetted volna a kézikönyvben, hogy mi a retket jelent a 19-es hibakód, ne nekünk kelljen keresgélni még ezt is...
19~1C,3B~3E Early South Bridge Initialization
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban, azt én nem igazán tudom értelmezni...
Déli híd az egy vezérlő chip az alaplapon, amiben pl usb controller, sata controller és hasonlók lakoznak.
Lehet, hogy ez a chip halott. De probálj mindent lehúzni az alaplapról, és csak a proci meg egy ram maradjon, illetve a bekapcs gomb(és szomszédai).
Prociban van integrált videokártya, vagy azt is találgassuk?
Szóval ha van, akkor az alaplapra kéne dugni a monitort, hogy láss képet.
Ha így elindul, akkor egyesével visszadughatsz mindent, és ki fog derülni mi a problémás rész.
Első kérdés: mit csináltál? 😁
Húztad-nyúztad a gépet, feszkókat, órajelet, miegymást?
Ha igen, akkor ezt úgy hívják tanulópénz. Azt azért megprobálhatnád még, hogy azzal a RAMmal amivel megy, akkor is megy-e ha másik SLOTba dugod. Pici az esély de előfordulhat hogy csak egy foglalat (vagy ahhoz tartozó elektronikai apparátus) hibásodott meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!