Lassabban bootol a Windows a 2004-es verziófrissítés után. Mit tehetek?
Figyelt kérdés
Nemrég frissítettem 1909-ről 2004-es verzóra a Win10-et mindkét gépemen. Korábban nagyon fürgén indult el annak ellenére, hogy merevlemezem van, nem pedig SSD-m. A bootanimáció kb. 8-10 másodpercet vett igénybe és máris a bejelentkezési képernyőn találtam magam. Az update óta viszont piszok lassú a folyamat, és a belépést követően is nehézkesen áll fel a rendszer (ezt részben betudom a hardver nem éppen mai mivoltának, ugyanakkor eddig ez is gyorsabb volt). Az energiagazdálkodási beállításokhoz nem nyúltam, a "gyors rendszerindítás" menüpont továbbra is be van pipálva, BIOS verziója a legfrissebb. Nem egy eget rengető probléma, de idegesítő tud lenni, amikor azonnal szükségem lenne a gépre, és laza negyed óra mire mindennel együtt használható lesz az eddigi 2-3 perc helyett...2020. júl. 16. 13:23
1/4 anonim válasza:
Sok helyen olvastam már, hogy frissítésként telepítve a 2004-es verzió lassú. Ellenben egy tiszta telepítést követően még egy 7200RPM-es HDD-n is gyorsan bootol...
3/4 A kérdező kommentje:
#1: Tiszta telepítés alatt teljes formatálást is értesz, vagy elég ha a fájlok megtartásával húzom fel rá a rendszert?
2020. júl. 16. 15:07
4/4 anonim válasza:
Ha két/több partíciód van akkor érdemes formázni a rendszer + rendszer számára fenntartott területet és úgy telepíteni.
Tudom, ilyenkor újra kell majd telepíteni a programokat is valamint annak beállításait...
Én nem rég raktam fel a 2004-es Windows 10-et egy 8.1 és Ubuntu mellé külön partícióra és 2-3 perc alatt a HDD-n is felállt a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!