Nem bootol be a számítógépem mi lehet a baj?
Sziasztok! A napokban rendeltem egy processzort és egy alaplapot. Az alaplapot úgy kértem hogy tegyenek rá BIOS frissítést illetve szereljek rá a processzort! Le volt pasztázva szépen, összes is szereltem.. Mikor telepítettem rá a Windows 10-et már kicsit gyanús volt nekem hogy nem tudok kepernyofelbontast változtatni, illetve mikor megneztem az eszkozkezelobe a videokártyák fület, valami Microsoft videokártyat írt. Elkezdtem letolteni az Nvidia drivert, abban elkezdett tölteni valamit, majd egy olyan hangot adott ki mint amikor bedugunk valamit a gépbe és felismeri aztán se kép se hang. Fekete képernyő nem reagált semmire.. Újra indítottam és mikor bootolna be a Windowst az a kis kőr lefagy se úgy marad, nem indul el... Szetszedtem a gépet megneztem minden a helyén van-e nem találtam problémát.. Újra telepítettem ismét a gépet, elindult viszont 10-20 perc múlva mikor töltöttem le az Nvidia drivert ugyan ez és most nem tudom bekapcsolni.. Valami ötlet?
Processor:i3-10100F
Videokartya:1050Ti
Alaplap:H510M S2H
Meg tudom oldani a problémát itthon?
Valószínüleg a telepített driver nem engedi ki a képet arra a monitor kimenetre amire rádugtad.
Arra ügyelj kérlek, hogy a monitor kábelét NE az alaplapi nyílásba hanem a videókártya dugójába helyezd bele.
Nem biztos, hogy ezzel van aprobléma, de láttam már olyan esetet, amikor driver felrakja a gép akkor az alaplapi kimenetet letiltja, hogy ne egye feleslegesen az erőforrást.
Jellemző probléma, ami ilyenkor előfordul, hogy a delikvens a monitort az alaplapra, az iGPU-hoz csatlakoztatja, nem a videokártyához. Nem követtél el ilyesmit, ugye?
Ha nem, még annyit érdemes megtenni, hogy a videokártyát kipróbálod egy másik gépben. Talán hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!