A Ryzen 7 5700X tényleg rossz processzor lenne?
Már 2 vagy 3 kérdést láttam ide kiírva ahol szidják ezt a processzort, hogy felmegy 100%-ra a terhelés mert nem tudja kihajtani 4K-ban az RX 6900 XT meg az RTX 3090-et. De a processzor az 100%-on pörög. És rossz a teljesítmény is. Nem tudom, hogy ez egy és ugyanaz a kérdező vagy másnak is ilyen baja van. Remélem az első. Nekem egy Intel Xeon E3-1260L v5 2.9GHz lga1151 processzorom van egy számára kissé erős RX 6700 XT 12gb mellett. És a leg cpu igényesebb játékoknál is ritkán éri el a 100%-ot. Inkább 60-80% szokott lenni a kihasználtság pedig ez csak egy 4 magos proci még akkor is ha 1080p vagy alá veszem a felbontást. Ilyenkor a kártya sincsen teljesen kihasználva.
Ezt a processzort akartam venni X570 lappal. De ezek után most elgondolkodtam azon, hogy veszek egy H570-es Intel lapot és használtan bele egy I7 11700-at. Amivel egyenlő az 5700X ha húzva van. Vagy talán ráfizetek az 5800X-re. Mert nem csak játékra használom a gépet. Kell félnek az 5700X-töl vagy nem?
Mert az első 2 generációban tényleg volt baj a Ryzen processzorokkal ezért is vettem ezt az Intelt.
Spoiler.... Nem.
Hogy lenne már rossz? Egy egy 5800X gyengébb minőségű szilíciummal tehát kicsit lassabb órajelekkel? Pont hogy csomó helyen ezt ajánlották mint ár érték arány bajnok a Ryzen 5 5600 mellett.
Hát pont, hogy a 11. generációs Intel procik azok, amik az 5000-es Ryzenek mögött vannak.
"Mert az első 2 generációban tényleg volt baj a Ryzen processzorokkal ezért is vettem ezt az Intelt."
Egyedül GTA V-ben találkoztam problémával, ugyanis valami időzítés nem jó, droppol az FPS és a GPU kihasználtság is, ha Vinewood-ról nézel a városra, de singleplayerben van rá fix. Szeptember óta van meg a Ryzen 5 5600-as konfigom, eddig atomstabil, egy kékhalál sem volt :) Memória is probléma nélkül működik XMP-vel.
5600 is bőségesen elég neked a 6700XT mellé, x570-nek sincs igazán előnye a B550-nel szemben gamer szempontból.
Tehát szerintem.ne költekezd túl magad.
Nyilván persze ha vannak érveid a drágább alkatrészek mellett, akkor vedd azokat, de ha csak játék a cél, akkor nem érsemes túlköltekezni magad.
valoszinubb hogy valami az alapjapjaval(/alaplapjukkal) van (beallitasok is stb.)
vagy egyebbel a gepben (tapegyseg, cpu/haz hutes)
szoval egyaltalan nem fekudhet meg atlagban 5700X csucs vga kal sem
ha megfekszik az nem "termeszetes" dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!