Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asus Zenbook-on hogy lehet...

Asus Zenbook-on hogy lehet beállítani a processzorok terhelhetőségét?

Figyelt kérdés

400K-ért még régebben vettem egy Asus zenbook-ot. Intel Core I7, 16gb rammal, így ha nem is szuper gyorsnak, de áltagos gyorsasággal kéne dolgoznia.

A probléma az, hogy sokszor kezelhetetlenül laggol és egy idő után rájöttem, hogy ilyankor a 4 magos processzor csak 14%-os kihasználtsággal dolgozik.

A gép nem hangos, nem meleg.

A cél nem is az, hogy overclokkoljam és szuper gyors legyen, de lehet valahol le van blokkolva, hogy soha sem lépi át ezt a határt és lehet ezért szuper lassú.

A RAM meg kb max 50%os kihasználtságban van, de volt, hogy kb alig használta. Tehát az nem hiszem, hogy kevés lenne.

Esetleg ha nem ez a probléma van bármi más ötletetek?

2022. dec. 23. 18:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Vezérlőpult > Energiagazdálkodási lehetőségek - az energiaséma beállításnál válaszd a Teljesítménycentrikus-t. [link]
2022. dec. 23. 20:10
 2/4 A kérdező kommentje:

Windows 11-en vagyok, ezt itt picit másabb, de elvileg "Nagy teljesítényű energia séma" van beállítva. Feltételezem, hogy ez az amivel gyorsan kéne működnie.

Tehát ha jól értelmezem más miatt nem tud 14% fölé menni a processzor kihasználtsága.

Érdekes, hogy amúgy mindegyik core működik, tehát nincs lekorlátozva 1 core-ra, csak mindegyik le van limitálva 14%-ra.

2022. dec. 23. 21:01
 3/4 A kérdező kommentje:
Ohh vagyis, mégis megtudtam találni azt amit írtál, de eleve teljesítmény centrikusra volt állítva. Szerintem ezzel már szórakoztam 1-2 hete.
2022. dec. 23. 21:04
 4/4 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy nagyon be van lakva rajta a rendszer, vagy vírust kaptál, vagy bármi hasonló.

Egy tiszta újratelepítés segíthet

2022. dec. 24. 00:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!