Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videovagasra milyen eszkozt...

Videovagasra milyen eszkozt ajanlotok?

Figyelt kérdés
Szeretnek videovagasra elsosorban laptopot amit a leheto legolcsobban meguszhatok. Mit ajanlanatok?

2022. dec. 24. 20:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
32%
Milyen komoly szinten kene? Milyen munkákhoz? Macbook M2 PRO amúgy a legjobb tartalomgyartasra.
2022. dec. 24. 20:37
 2/18 anonim ***** válasza:
66%
Az a helyzet, hogy videóvágáshoz nem tudsz olcsó laptopot választani. Amennyiben terjedelmesebb, és jó minőségű videókat szeretnél gyártani, és nem pedig f.szom 5 másodperces tiktok videókat, meg a YouTube-ra shortsokat, akkor minimum 32 GB ram az, amire szükséged van, és egy izmosabb processzor, Rizen 5, vagy Rizen 7, esetleg I5, vagy I7 az inteltől. Meg legalább egy 2 TB-os SSD, hogy meg tudd őrizni a videók nyersanyagait (Ha komolyan szeretnél ezzel foglalkozni, akkor minden esetben őrizd meg a videóid nyersanyagait, ez fontos!). Szóval 300-400K-ig ne is keress semmit, ez az árkategória a minimum, ahol már tudsz nézelődni, és itt már az összes laptop alkalmas lehet.
2022. dec. 24. 20:37
 3/18 anonim ***** válasza:
47%
A legjobb az M1 vagy M2-es proci pillanatnyilag, ezekkel nagyon gyors a renderelés. De ahogy #2 írja, nagyban függ a tervezett feladattól, és nem csak a processzor számít. Kezdő szinten, ha csak 5-6 perces videókkal molyolsz, akkor nem kell erőmű, én egy csomó klipet összeraktam egy 2012-es full CTO iMacen is. De azért az már nagyon elavult mára.
2022. dec. 24. 22:04
 4/18 A kérdező kommentje:

Kezdő vagyok, de szeretnék elmélyedni a videó vágás, szerkesztés és filmezés világában. Szeretnék kisfilmeket gyártani, mert milliónyi ötletem van, emellett ha minden jól megy, pár videósnak, streamernek vágni.

Miért szükséges megőrizni a videók nyersanyagait, ha komolyan gondolom? Ha a minimum a 32 GB, mi az ajánlott?

Milyen klipeket, ha megkérdezhetem?

Köszönöm a válaszokat!❤️

Az Apple vagy Windows alkalmasabb erre a feladatra a fent említett feladatokra, illetve azon belül milyen felszerelésekkel ellátva az adott eszközt?

2022. dec. 25. 00:07
 5/18 anonim ***** válasza:
21%

Nem értem a mac-es válaszok miért vannak lepontozva. Poornépnek a roszdakupac autoja nem ér annyit mint az én gépem irigyek vagytok v mivan?

Amúgy kezdesnek bőven elég az mac air én akk is az applet ajánlom mert az a legjobb komoly melora, Winfos két év es beszarik..ha meg komoly szintre szertnel eljutni elhivatott vagy akk mindig megéri PRO-Ba fektetni de a kis b**i Gamer hülyegyerek ezt sosem fogja megérteni nyugi, vegyes amelyiket akarod de az Apple a legjobb nekem videovagasra gyors es úgy működik ahogyan kell

2022. dec. 25. 01:24
 6/18 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért pontozták le, szerintem hasznos választ adtál.

Utána néztem az Apple eszközöknek. Az iMac vagy Mac Mini és Mac Studio milyen? Azok nem olyan jók, mint a laptopjaik? Ezeket mire lehetne használni?

2022. dec. 25. 02:12
 7/18 anonim ***** válasza:
83%
Attól függ hogy hordozhatónak kell lenned vagy saját dolgozoszobad lesz? Egyébként egy iMac sem rossz választás
2022. dec. 25. 03:14
 8/18 anonim ***** válasza:
0%

Videó vágásra szerkesztésre?

alternativeto.net/software/sony-vegas/

minimum ha van időd renderelés az időbe telik

4 magos 2ghz vagy feletti

4-8gb ram gép

Árdemes Geforce 610 vagy magasabb video kártyát és videokártyával renderelni már ha a program engedi.

+infó: van egy convertálom ott tudtam választani CPU és GPU közt

2022. dec. 25. 03:22
 9/18 anonim ***** válasza:
73%

M1-M2 mac laptopok tényleg brutáljó content creator gépek. Van bennük kakaó.

Windows PC oldalon a lényeg amúgy egyértelműan a sok ram, dupla SSD nagy tárhellyel, és a brutál proci. Illyetve a négány helyen, ahol ki lehet használni a GPU-t, ott egy nvidia kártya.

...nameg egy veretős kijelző. Normál esetben emiatt egyáltalán nem is javasolnám, hogy egy laprop kijelzőjén bíbálődj, az egy óriási kompromisszum. Inkább valami 30"+, akár ultra wide, 4K+ monitoron gondolkoznék, IPS vagy OLED

Szóval ja, ha laptop kijelzőjét is használnád, akkor ott is OLED, vagy egy nagyobb fényerejű, valamilyen színhűség RGB szabványos (pl adobe) kijelző lenne az alap. Meg a nagyobb felbontás, 1080p nem elég.

Processzorból H jelölésű. Jelenleg szinte mindegy, hogy amd 6000h vagy intel 12. gen (esetleg amd 5000h vagy 11000h). Többmagos teljesítmény számít inkább neked

2022. dec. 25. 07:24
 10/18 anonim ***** válasza:
78%

Fhúú... gyorsan szétnéztem az ilyen laptopok között 😃 hát nehéz ügy... gondoltam ajánlok pár konkrét típust, és mondjuk kezdegnek egy ssd és 16GB RAM, és aztán bővítesz majd igényeid szerint.

De nem igazán vannak ilyen gépek... forrasztott memória, nem bővíthető, egy db m.2 tárhely... nem túl szimpatikus a helyzet.

FHD kijelzős gépeket nem néztem, csak nagyobb felbontás.

2022. dec. 25. 09:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!