Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért sokkal lassúbb az SSD...

Miért sokkal lassúbb az SSD mint egy HDD?

Figyelt kérdés
Max 5-6 Mb/sec a másolási sebessége, miközben induláskor 100 körüli, majd kb 2 Gb után belassul. Mi idézheti ezt elő, és javítható-e (W11)?

2022. dec. 13. 16:49
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

HD sentinel nem lát bele, bár látja hogy 2 Gb. Kinyitottam, valóban úgy néz ki mint egy pendrive, az egyik oldalán micro usb a másik végén sima USB apa, onnét is ugyanolyan lassú. A kis panelre - amin az IC van - 2022/7/4 van írva. Formáztam NTFSre.

Továbbá azért is gyanús mert a felvitt videofájlok egyszer lejátszhatók aztán nem lesz felismerhető??? Kaotikus.

De elképesztő a lassúsága néha lemegy pár száz kb/s re. nekem kb 700 Gbnyi videot kellene tárolnom, nem reális a másolási időigény, és kéte hogy megőrzi-e hibátlanul.

Amazonnál reklamálni...? Egyszer reklamáltam az Ebay-en kaptam is olyan vírusokat, hogy majd egy évig tartot helyrejönnöm. Inkább nem.

Csak kérdem, javítható ez valahogy?

2022. dec. 14. 21:30
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd, meg van buherálva benne a chip, hogy többet mondjon magáról, mint amennyi. Ezért ha másolsz rá fájlokat, egy idő után elkezdik felülírni a már létező adatokat és minden egy katyvasz lesz és nem lesz meg minden adat
2022. dec. 14. 21:32
 13/18 anonim ***** válasza:
Ez így bukta, amugy az garantáltan nem 2tb, itt bevett trük, hogy a rendszer felé annyinak mutatja amgát valójában meg ujra és ujra felülírja az adatokat, aztán visszaolvasni nem lehet.
2022. dec. 14. 21:52
 14/18 A kérdező kommentje:

Azt hittem az Amazon kontrollálja beszállítóit, de nem! Ugyanolyan sitt mint a többi kínai. Tanulópénz.

Azért nem ártana egy infomatikai/kusi minősítő intézmény - pl. Etikus informatikus, mint a jogászoknál pl. a müködésüket ehhez kötném. Persze így fognak csalni de súlyosabb büntetésért, komolyabb nyomozással ... stb. Az ember sz.rból van, én is, sorry

2022. dec. 15. 07:39
 15/18 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
#14: az elsődleges kontroll a józan ész. Értsd: nincs féláron semmi. A második: megbízható helyről vásárolsz, nem 0 eladásos helyről. Hanem sokszor értékeltről. A harmadik: hiába drágább, az elérhető helyről biztosabb, hogy azt kapod, amit szeretnél, főleg ha a jól bevált márkánál maradsz. És persze még így sincs kizárva a hiba és az átverés, csak épp erősen lecsökken az esélye.
2022. dec. 15. 08:11
 16/18 A kérdező kommentje:

Az Amazon "megbízható"?!!

Visszakérdeztek mi a véleményem a vásárlásról. Megírtam, hogy mit kaptam, és hogy a beszállító nem tisztességes. Erre mi történt: közölték, hogy törölték az Amazon fiókomat!!! Persze pénz az ablakba... örültem, hogy nem fognak zaklatni és így "simán" megszabadultam tőlük. Itt minden kínai még az orosz is

2022. dec. 21. 19:15
 17/18 anonim ***** válasza:
Igen, az Amazon megbízható. A fiókodat pedig nem véleményért törlik.
2022. dec. 21. 19:33
 18/18 A kérdező kommentje:

Akkor vajon miért törölték? Más nem történt, sőt én fizettem ők meg küldtek egy sz@rt (fake).

De talán ez már nagyon off téma, csak én szívtam egyet. Amazon is off...

2022. dec. 22. 08:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!