Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A Radeon Vega kártyáknak még...

A Radeon Vega kártyáknak még elég lenne a tápom?

Figyelt kérdés

Használtan láttam, hogy milyen jó áron meglehet venni az RX Vega 56 és 64 kártyákat. És sokkal jobban teljesítenek mint a velük egy áron lévők pl az én RX 570-em is majdnem annyiba kerül használtan mint egy Vega 56. Tudni akarom azt, hogy a Vega 64-nek elég e a tápom. 3 SSD és 3 HDD van bent. Msi B360 Plus alaplap. És egy I7 8700. De a processzor nem fogyaszt sokat.

A tápom az egy LC-Power LC500H-12. A márka nem olyan ismert de több helyen is bebizonyították, hogy ritkán akad belőlük ami veszélyes. De nem sokkal rosszabb a helyzet mint pl egy Chieftec vagy Keep Out esetén.

2022. dec. 12. 20:40
 1/7 anonim ***** válasza:

Elég necces, az AMD hivatalos oldala szerint a vega 56 210 wattot fogyaszt (de ez nyilván lehet több is), a vega 64 majdnem 300 wattot, a vega 64-et szerintem felejtsd is el, mert erre még rájön az az 70-80 watt amit a procid fogyaszt, plusz a többi, ezt nem bírja.

A vega 56 viszont talán jó (ide is 650 wattos tápot ír az AMD) de a procival együtt kb 300 wattot fogyaszt, és marad még, én nem próbálkoznék egyik Vegával sem ezzel a táppal de ha mindenképpen akarsz egy ilyen kártyát akkor az 56 legyen mindenképpen, azt TALÁN! bírni fogja, bár nem hiszem

2022. dec. 12. 20:53
 2/7 anonim ***** válasza:
72%
2x8 pines csati kell a vega 64-nek. A tápodnak egy 6 pines csatija van. Bizonyára megoldható, hogy a kártyád rádugd amit kinéztél, de jusson eszedbe, biztos nem véletlen, hogy csak egy 6 pines vga csatit kapott a tápod. Még ha vinné is a konfigod, hosszútávon biztos nem lenne jó ennyire kicentizni.
2022. dec. 12. 21:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel 1070Ti, gyorsabb és kevesebbet fogyaszt mint az 56, vagy 1080Ti és a 64 fölött van szintén ekvesebb fogyasztással.
2022. dec. 12. 21:41
 4/7 MGéza ***** válasza:

Tápegységgel nem szokás szórakozni, meg rajta spórolni. Erős kártyát akarsz? Akkor tápegységre se sajnál a pénzt vagy veszel majd akkor, ha ez mégis beadná a kulcsot, amire érzek némi sanszot.

Ez irányadó szakfórumok szerint is elég jó, gondold át. Talán, nem érdemes bízni egy olcsó gyártmányban csak mert eddig működött...

[link]

2022. dec. 13. 00:02
 5/7 A kérdező kommentje:
#4 550W táppal sem mennék sokkal többre az RX Vega 64-el. Ha az 500W sem elég neki
2022. dec. 13. 01:25
 6/7 MGéza ***** válasza:

#5: Hát nem egészen. Az Lc power közelében sincs annak a minőségnek amit linkeltem. Hyanús nekem, illetve ha emlékeim nem csalnak a korábbi kérdésekből, a tiéd kb 350W körül képes leadni 12V ágon, ami édeskevés lesz főleg a 64-nek. Amit linkeltem annak az se gond ha csutkára ki van használva de ha ennyire ott tartasz hogy a névleges teljesítményt veszed alapul, akkor ezressel drágább csak a 650-es változata.

Persze nyugodran old meg "okosban" és ne cserélj, majd jön a következő kérdés hogy mi vegyél. :)

2022. dec. 13. 05:36
 7/7 MGéza ***** válasza:

Nem sokat tévedtem. 2X15A, ami 360W.

[link]

2022. dec. 13. 05:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!