A Radeon Vega kártyáknak még elég lenne a tápom?
Használtan láttam, hogy milyen jó áron meglehet venni az RX Vega 56 és 64 kártyákat. És sokkal jobban teljesítenek mint a velük egy áron lévők pl az én RX 570-em is majdnem annyiba kerül használtan mint egy Vega 56. Tudni akarom azt, hogy a Vega 64-nek elég e a tápom. 3 SSD és 3 HDD van bent. Msi B360 Plus alaplap. És egy I7 8700. De a processzor nem fogyaszt sokat.
A tápom az egy LC-Power LC500H-12. A márka nem olyan ismert de több helyen is bebizonyították, hogy ritkán akad belőlük ami veszélyes. De nem sokkal rosszabb a helyzet mint pl egy Chieftec vagy Keep Out esetén.
Elég necces, az AMD hivatalos oldala szerint a vega 56 210 wattot fogyaszt (de ez nyilván lehet több is), a vega 64 majdnem 300 wattot, a vega 64-et szerintem felejtsd is el, mert erre még rájön az az 70-80 watt amit a procid fogyaszt, plusz a többi, ezt nem bírja.
A vega 56 viszont talán jó (ide is 650 wattos tápot ír az AMD) de a procival együtt kb 300 wattot fogyaszt, és marad még, én nem próbálkoznék egyik Vegával sem ezzel a táppal de ha mindenképpen akarsz egy ilyen kártyát akkor az 56 legyen mindenképpen, azt TALÁN! bírni fogja, bár nem hiszem
Tápegységgel nem szokás szórakozni, meg rajta spórolni. Erős kártyát akarsz? Akkor tápegységre se sajnál a pénzt vagy veszel majd akkor, ha ez mégis beadná a kulcsot, amire érzek némi sanszot.
Ez irányadó szakfórumok szerint is elég jó, gondold át. Talán, nem érdemes bízni egy olcsó gyártmányban csak mert eddig működött...
#5: Hát nem egészen. Az Lc power közelében sincs annak a minőségnek amit linkeltem. Hyanús nekem, illetve ha emlékeim nem csalnak a korábbi kérdésekből, a tiéd kb 350W körül képes leadni 12V ágon, ami édeskevés lesz főleg a 64-nek. Amit linkeltem annak az se gond ha csutkára ki van használva de ha ennyire ott tartasz hogy a névleges teljesítményt veszed alapul, akkor ezressel drágább csak a 650-es változata.
Persze nyugodran old meg "okosban" és ne cserélj, majd jön a következő kérdés hogy mi vegyél. :)
Nem sokat tévedtem. 2X15A, ami 360W.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!