Miért nem ismeri fel a laptop a mikrofont?
Figyelt kérdés
Adott egy laptop egy kombinált jack bemenettel. A fejhallgatónak amit használni szerettem volna van külön hang illetve mikrofon jackje, tehát vettem egy átalakítót. Viszont hiába szúrom be, csak a fejhallgatót mint audio eszközt ismeri fel. Át lehet állítani a bemenetet hogy miként funkcionáljon, de ha mikrofonra van állítva illetve csak azt szúrom be se ismeri fel, mintha nem létezne. Gondolom ezek a kombinált jack bemenetek vagy-vagy alapon működnek, nem pedig egyszerre(bár a mikrofon így sem működik). Van erre bármiféle megoldás?2022. dec. 9. 09:05
2/5 A kérdező kommentje:
Mármint? Az átalakítóba beszúrtam a mikrofon és audio jacket, azt a gépbe, de csak a fejhallgatót ismerte fel mint kimenet, bemeneteknél nem bukkant fel semmi új sehogy.
2022. dec. 9. 10:45
3/5 anonim válasza:
nem kell átállítani semmit
bedugod működik
ha vmi nem megy lehet nem jó az átalakító
4/5 anonim válasza:
Félreértettem akkor. Próbáld alkohollal kicsit ki-be húzni párszor kikapcsolt állapotban. Viszont 96%-os alkohol kellene, patikában adnak fél decit talán...
5/5 anonim válasza:
Nem tudom jól értem-e a kérdést, de azt szűrtem le, hogy egy 4 érintkezős jacket [bal kimenet, jobb kimenet, föld, mikrofon] akarsz bedugni (átalakító) a kombinált laptop jackbe.
Ha ez a helyzet, akkor azt kell mondanom, hogy sajnos az nem fog működni, a laptopokban a kombinált nem ezt jelenti. Annyit jelent, hogy képes bármiként működni, azaz lehet bemenet, lehet kimenet, de egyszerre nem tud lenni a kettő, a sztandard 3 részes jack csatikat kezeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!