Nem ismeri fel a laptopom a headset-em mikrofonját! Mit lehet tenni?
Hidjétek el nagyon sok oldalt megnéztem különböző megoldasokkal nem segített semmi... Olyan embereket keresek akik hasonló helyzetben voltak és meg tudtàk oldani. A probléma : Van egy Acer Predator Helios 300 asom (Predator PH315-52 a modell neve) és egy Hyperx cloud Alpha headset-em. Na bedugom a jack et és kiválasztom a headset et, nem látja a gép a mikrofont.. mit lehet tenni ? ( hangkártya driver az amit az acer oldalarol kell leszedni, probaltam letiltani a laptop mikit de akkor meg egyaltalan nincs hangom. Kiválasztani sem tudom alapértelmezettnek mert nem látni.Bevan dugva rendesen a gépbe nem koszos a jack meg semmi minden zsír új! A headsetben is rendesen van benne a mikrofon. )
A válaszokat előre is köszönőm !!
biztos hogy nincs olyan kábel ami 2x jacket mert ha jót találtam amazonon a képen kellene legyen egy olyan kábel
itt link [link]
lehet rossz headsetet nézzek ha így van akkor sorry
a hangkártya driverben mit mutat? egyáltalán nem látsz mikrofont?
és ha elosztod, és csak a mikrofon részét dugod be, akkor megy a miki? próbáld úgy is, hogy csak félig dugod be! vagy ha csak a mikrofonnal csinálod ezt, közvetlenül dugod rá? gondolom telefonnal/asztali géppel megy a miki, ugye?
zárjuk ki ezeket a hardveres hibalehetőségeket!
Sziasztok megoldódott a problémám! Mivel a neten ilyen jellegű problémának a felvetését se találtam ezért leírom részletesen hogy mi volt szerintem a baj, és hogy mi oldotta meg, ha valaki jobban ért nálam a témához akkor majd hozátesz vagy elvesz belőle.
Köszönöm szépen a kommentelőknek a segítséget mert az ötleteik segítettek rávezetni a hibára azáltal hogy sorra kizártam azokat.
Acer Predator Helios 300 note book headset mikrofon hiba!
Hiba: Valószínűleg a laptopomon lévő illesztőprogram amit automatikusan töltött le a windows feltelepítése után össze akadt azzal a driverrel amit az acer oldaláról töltöttem le.
A történethez hozzá szeretném fűzni hogy sorozat szám alapján az acer oldalán a hozzávaló drivereket letöltöttem ami a realtek nek a drivere volt. A következménye a feltelepítésnek hogy a beállításait valamiért nem tudtam kezelni annak ellenére hogy néztem közben a videót és az alapján haladtam.
Telepítettem újra és újra hátha valami változik és ami majdnem mindig változott hogy a "HD audio manager" nem mindig települt nem tudtam hogy mi határozza meg hogy van e vagy nincs. Amikor volt akkor pedig a "realtek audio console" nem indult el. Egyszer úgy döntöttem hogy az eszközkezelőn keresztül törlöm a drivert hátha az a baja hogy nem tudja törölni magát rendesen, amikor észre vettem hogy az amit keresek nincs fent a gépen. viszont fent volt az "Nvidia high definition audio" amit nem tudtam mi ezért megpróbáltam azt frissíteni aminek hatására bejött a "Realtek audio Console" ami előtte egyszer sem és annak a beállításait már tudtam kezelni.
Megoldás: Megse próbáld felrakni az acer oldalán lévő Audio drivert ha a fejhallgatódnak a ikrofon része nem működik! Mielőtt bármihez nyúlnál keress rá ennél a típusnál a "Realtek audio Console"-ra a keresőben és állítsd át headset ről kihangosítóra. Ha nem sikerül akkor az eszköz kezelőben keresd meg a drivert amit írtam és frissíts rá.
(Mielőtt valaki hozzáírná hogy ez egy csomó helyen fent van. Első lépésem nekem is a kihangosítóra való át állítás volt de az nem működött ezért indultam el a driver vonalon. Viszont az Acer oldalán lévő driver meg nem volt jó nekem.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!