Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen PC-t érdemes manapság...

Milyen PC-t érdemes manapság venni?

Figyelt kérdés

Sziasztok, eddig kő alatt éltem, vagyis kb 15 éve nem használok PC-t, és egyáltalán nem is érdeklődtem a témában, szóval SEMMIT sem tudok róluk.

Szüleim gépe elromlott. Néztem az alzán, és ilyen 100-150 ezerért ilyen kicsike dobozokat láttam. Létezik, hogy manapság már a számítógép gépháza ilyen kicsi legyen? Ezek kb ugyanazt tudják, mint egy átlagos PC? Nekik nem kell se gamre gép, se erős videókártya, csak internetezésre, de azért hogy ne fagyjon le, simán megnyissa az oldalakat.

Bármilyen hasznos ötletet, tippet elfogadok, mert nagyon nem vagyok jártas a témában (a szüleim meg aztán főleg).

2022. dec. 6. 12:01
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
3-hoz kapcsolódva: vannak megbízható régi, jó szervizek, ha ezektől veszel egy külföldről behozott, teljesen felújított üzleti gépet, nem bánod meg. Különösen ha DELL vagy Lenovo Thinkpad notebookot veszel. Érdemes körülnézni a szervizek között, jó árban kaphatók pl. Thinkpad x240, x250 vagy x260-asok. Arra azért vigyázz, hogy meg kell venned az új akkut is hozzá. Mindenképpen megéri.
2022. dec. 6. 23:18
 12/14 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindekinek a válaszokat és a hasznos tanácsokat! Mindenkit felpontoztam.

Jó tudni, hogy nem az Alzán és társain érdemes körülnézni. Valószínűleg számítógépes boltba fogok menni, és ismerős segítségét fogom kérni, aki ért is hozzá, hogy úgy állítsák össze a gépet, hogy jó is legyen, és ne verjenek át.

Laptopban azért nem gondolkodtunk, mert már megvan a monitor, klaviatúra, stb., és nem szeretnénk kidobni, szóval az asztali gép a legideálisabb megoldás, főleg hogy a szüleimnek nem lényeg a mobilitás.

2022. dec. 6. 23:28
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha van monitor, érdemes figyelni, hogy meglegyen a megfelelő (régi gép esetén gondolom VGA/D-Sub) csatlakozó a gépen is.
2022. dec. 7. 06:59
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem egy VW-s Samsung monitorom van, 2009-es és ma is tökéletesen működik. Néhány hónapja ezt használom a kicsi laptophoz, rossz a szemem.
2022. dec. 7. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!