Milyen PC-t érdemes manapság venni?
Sziasztok, eddig kő alatt éltem, vagyis kb 15 éve nem használok PC-t, és egyáltalán nem is érdeklődtem a témában, szóval SEMMIT sem tudok róluk.
Szüleim gépe elromlott. Néztem az alzán, és ilyen 100-150 ezerért ilyen kicsike dobozokat láttam. Létezik, hogy manapság már a számítógép gépháza ilyen kicsi legyen? Ezek kb ugyanazt tudják, mint egy átlagos PC? Nekik nem kell se gamre gép, se erős videókártya, csak internetezésre, de azért hogy ne fagyjon le, simán megnyissa az oldalakat.
Bármilyen hasznos ötletet, tippet elfogadok, mert nagyon nem vagyok jártas a témában (a szüleim meg aztán főleg).
Rég van már mimi ITX szabvány alaplap, jó kicsi dobozokba lehet beleépíteni, cserébe perszere jóval drágább a végeredmény.
Erre a célra szerintem nem kell 150 -et eltapsolni, de még lehet 100 -at se.
Legyen benne egy korszerű proci, akár belépő szintű is lehet. Legalább 8 GB RAM, és SSD meghajtó és jó minőségű tápegység. Akár még a régi gépet is ki lehet belezni. A ház használható benne és talán még más is.
Vigyázni kell az ilyen alzás, emagos konfigokkal.
Múltkor láttam mini LGA 1151-es gépet 140-ért. Csak hogy értsd, lassan 7 éves technológiát akarnak eladni sokkal többért, mint amit ér.
Persze netezni meg filmezni lehet rajta, csak éppen nem 140 ezerért.
Jobban jársz, ha hozzáértő bevonásával nézitek át a hardvereket, mert nagyon hamar belelehet szaladni a falloszerdőbe.
Alzán és hasonló helyen ne vegyél ha nem értesz hozzá mert sok elavultat árulnak túlárazva.
Mindenképpen olyan helyen vegyétek ahova be lehet vinni javításra ha gond van vele.
Például:
Ha szóba jöhet használt, akkor valami ilyesmit vennék:
A lényeg, hogy tényleg legyen
8GB+ RAM
SSD
illetve a proci intel esetén 8100-nál nagyobb számozású
Ezek kompatibilisek W11-gyel
AMD esetén 3000G vagy 4000 széria felett javasolnám elsősorban a vásárlást (W11 ezzel is okés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!