Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen PC-t érdemes manapság...

Milyen PC-t érdemes manapság venni?

Figyelt kérdés

Sziasztok, eddig kő alatt éltem, vagyis kb 15 éve nem használok PC-t, és egyáltalán nem is érdeklődtem a témában, szóval SEMMIT sem tudok róluk.

Szüleim gépe elromlott. Néztem az alzán, és ilyen 100-150 ezerért ilyen kicsike dobozokat láttam. Létezik, hogy manapság már a számítógép gépháza ilyen kicsi legyen? Ezek kb ugyanazt tudják, mint egy átlagos PC? Nekik nem kell se gamre gép, se erős videókártya, csak internetezésre, de azért hogy ne fagyjon le, simán megnyissa az oldalakat.

Bármilyen hasznos ötletet, tippet elfogadok, mert nagyon nem vagyok jártas a témában (a szüleim meg aztán főleg).

2022. dec. 6. 12:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Netezni bármelyik PC jó amiben nem Celeron proci van és jelenleg boltban kapható. Bármelyik i3-as vagy Ryzen 3-as gép legalább 8 GB RAM-al és 256 GB SSD-vel jó lesz erre a célra. AMD-nél figyelj, hogy G-s proci legyen, különben dedikált videókártya nélkül nem lesz kép, az pedig nagyon drága és overkill is ha nem akarsz játszani vele.
2022. dec. 6. 12:11
 2/14 P.O.C. ***** válasza:
100%

Rég van már mimi ITX szabvány alaplap, jó kicsi dobozokba lehet beleépíteni, cserébe perszere jóval drágább a végeredmény.

Erre a célra szerintem nem kell 150 -et eltapsolni, de még lehet 100 -at se.

Legyen benne egy korszerű proci, akár belépő szintű is lehet. Legalább 8 GB RAM, és SSD meghajtó és jó minőségű tápegység. Akár még a régi gépet is ki lehet belezni. A ház használható benne és talán még más is.

2022. dec. 6. 12:12
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyszerűbb lenne egy használt üzleti laptop.
2022. dec. 6. 12:28
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Vigyázni kell az ilyen alzás, emagos konfigokkal.

Múltkor láttam mini LGA 1151-es gépet 140-ért. Csak hogy értsd, lassan 7 éves technológiát akarnak eladni sokkal többért, mint amit ér.

Persze netezni meg filmezni lehet rajta, csak éppen nem 140 ezerért.

Jobban jársz, ha hozzáértő bevonásával nézitek át a hardvereket, mert nagyon hamar belelehet szaladni a falloszerdőbe.

2022. dec. 6. 12:58
 5/14 anonim ***** válasza:
85%
Manapság már egészen kis méretbe is bele tudnak gyömöszölni egészen komoly teljesítményt, persze annak ára is van, de azért szerintem netezésre megfelel már egy 100e Ft körüli, akár tenyérnyi méretű gép is, bár egy Windows licenc eléggé meg tudja dobni az árat, de ilyet (kulcsot) "szürkén" sokkal olcsóbban is vehetsz. Szülőknek szerintem még 4GB RAM is elég, többnyire nekem is, pedig több oldalt is nyitva tartok (bár bezárni is szoktam, nem úgy mint egyesek).
2022. dec. 6. 13:31
 6/14 anonim ***** válasza:
85%
Azt még hozzátenném, hogy az ilyen kis gépek nyilván nem bővíthetők kártyákkal, de aki nem játszik komolyabban, annak nem fontos, és a processzorba integrált kártyák is egész jók manapság. Vehetsz még (monitorral) teljesen egybeépített (all in one, aio) gépet is.
2022. dec. 6. 13:35
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Alzán és hasonló helyen ne vegyél ha nem értesz hozzá mert sok elavultat árulnak túlárazva.

Mindenképpen olyan helyen vegyétek ahova be lehet vinni javításra ha gond van vele.

Például:

[link]

2022. dec. 6. 17:13
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
#5-6 vagyok. Annyit hozzátennék, hogy 4GB RAM csak Windows 10-en elég viszonylag kényelmes böngészéshez, a Windows 11 eléggé szenved vele.
2022. dec. 6. 17:32
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha szóba jöhet használt, akkor valami ilyesmit vennék:

[link]

A lényeg, hogy tényleg legyen

8GB+ RAM

SSD

illetve a proci intel esetén 8100-nál nagyobb számozású

Ezek kompatibilisek W11-gyel

AMD esetén 3000G vagy 4000 széria felett javasolnám elsősorban a vásárlást (W11 ezzel is okés)

2022. dec. 6. 17:59
 10/14 NTBS ***** válasza:
60%
Olyat, ami nem túl régi.
2022. dec. 6. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!