Létezik az hogy a laptopom gyenge a Windows 11-nek, vagy mi baja lehet vele amiért fagyott?
Asus Vivobook S15 X512DA-BQ931
WDC PC SN530 SDBPNPZ-256G-1002 NVMe SSD-n van a rendszer ami 96%-os és 37TB írt adatmennyiség van benne. Illetve másodlagos meghajtónak van egy Samsung 870 EVO 500GB ami 95%-os.
Minden driver ami csak kell hozzá azt windows 11-hez töltöttem le.
Alapból 8 GB rammal vásároltam, amit bővítettem 12GB-ra. Tavaj januárban vásároltam. Azóta nem volt újrahúzva a Windows 10. Majd mikor megjelent a 11 a gépházban hogy frissíthetek nem tudtam mert egy program miatt nem engedett, hiába töröltem le. Majd kb 4 hete ujratelepítettem mert szerettem volna kipróbálni a 11-et. Feltettem a 10-et ( legális Home verziót ) majd frissítettem 11-re. Már az elején éreztem hogy nem olyan fürge mint volt. De 1-2 héttel még sokkal lassabb volt.
Legnagyobb baj a torrent kliensel ( kliensekkel, mert hogy egy se volt jó ) volt mert mind rettentően fagyott. Majd amikor szerettem volna megnézni egy 4K filmet tv-re HDMI kábellel kivetítve szembesültem vele hogy sokkal de sokkal lassabb mint a 10 ugyanis recsegve és szaggatva ment a kép és a hang is. Ha kihúztam a kábelt és a laptop saját kijelzőjén próbáltam akkor sem volt jobb a minőség. Ezt megunva visszatettem a 10-est és láss csodát olyan fürge mint mikor megvettem.
Még egy dolog, az energiasémáknál be lehet állítani hogy hány százalékon dolgozzon minimum meg maximum a processzor, ott beállítottam hogy a maximum 100% legyen. Illetve alapjáraton 70% volt a memóriakihasználtság is a 12GB-ból. Itt meg Windows 10-nél úgy áll 50%-on hogy meg van nyitva több program is meg még a chrome is fut 9 megnyitott lappal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!