Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen 24'-es monitort vegyek?

Milyen 24'-es monitort vegyek?

Figyelt kérdés

Szeretném a segítségeteket kérni akár tapasztalatok alapján, hogy melyik monitort lenne érdemes játékra megvásárolni.?

Nagy zavar az. hogy az árukeresőn nézegetem a monitorokat, és bezavar, hogy a legtöbb helyen 1-ms válaszidőt írnak, de ha rá kattintok a boltra, akkor az 1 ms-ből 4 ms-lesz. Nem mind1 hogy MPRT vagy GTG. Az a baj, hogy a leg több helyen MPRT-t írnak, pedig a GTG sem elhanyagolható. A GTG-t nagyon sok helyen, sőt még egyes gyártók oldalán sem tüntetik fel.

Itt vannak a monitorok amiket nézegettem:

1. [link]

2. [link]

3. [link]

Ezzel az a bajom, hogy G-SYNC-es, és nem biztos hogy támogatja a FreeSync-et. A legtöbb monitor ami FreeSync-es, támogatna a G-SYNC-et is, vagyis használható.

Van még több monitor is amit nézegettem, csak gondoltam kiemel hármat belőle. Mindenképp 24'-es monitort szeretnék. 6700 XT-s karim van!

Előre is köszönöm mindenkinek a válaszait, és a segítséget!

#MPRT vagy GTG
2022. nov. 27. 11:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
52%

Nekem ilyen van, ezzel nem lősz mellé.

[link]

2022. nov. 27. 14:24
 2/16 A kérdező kommentje:

Jelenleg is TN paneles monitorom van, és ezt szeretném már végre lecserélni.

De azért köszi!

2022. nov. 27. 15:40
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
BenQ XL2411P ZOWIE monitor 144hz competitive játékosoknak való, ezek szerint te csak egy átlagos játékos vagy. Ebben az esetben bármelyik IPS panelos jó amit kinéztél.
2022. nov. 27. 17:59
 4/16 A kérdező kommentje:

Igen, átlagosnak mondom magam mert nem játszok mindennap, csak most gyakori a téli időszak miatt. Még multizni sem szoktam, bár a GTA5 rp-n már gondolkodok egy ideje. Engem pl. a második monitornál zavar, hogy a ezen az oldalon 4 ms-t írnak a válasz idejére, viszont az árukeresőn meg 1 ms-t. És nem írják oda, hogy ez mire vonatkozik.

[link]

2022. nov. 27. 18:28
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

IPS panel + a kritériumaid. Ha nem vagy nemzetközi versenyeken szereplő e-sportoló, akkor teljesen jó a 4ms válaszidő, nem fogod észrevenni.

Én a helyedben vennék rá plusz garanciát, hogy 3 év legyen. Megéri, mert 1) bármi baja lesz, vissza tudod vinni 2) később jobb áron fogod tudni eladni, ha van még rá garancia.

2022. nov. 27. 19:08
 6/16 A kérdező kommentje:

Az asus monitorokat nézegettem leginkább, és a gyártó oldalán a letölthető dokumentumokban megtaláltam az adatot amit kerestem. 4 ms(GTG)/1 ms (MPRT)

De majdnem mindegyik monitornál ezek az értékek vannak feltüntetve. a 4 ms GTG jónak számít? Mert az Acer monitoroknál találtam kisebb értékűeket.

De sokan az ASUS monitorokra adják voksot.

2022. nov. 28. 11:27
 7/16 A kérdező kommentje:

LG 24GN60R-B

Ennek a monitornak a GTG-e 1 ms, viszont az MPRT-t nem írja sehol.

De ez valami új lehet, mert nincs róla értékelés az árukeresőn.

[link]

2022. nov. 29. 10:47
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Szeretném figyelmedbe ajánlani az ASUS VG249Q típust is. :)

Továbbra is azt mondom, hogy nem fogod észrevenni az 1 és 4ms közötti különbséget. Ha nincs legalább 25-30 ezres Gamer egered (pl. Logitech Lightspeed technológiával) és 45-60 ezres billentyűzeted, akkor kapásból több lesz a perifériák késése, mint a monitoré. Meg persze gigabit körüli net sem árt kábelen, hogy legalább 20ms alatt maradjon a PING. ;)

2022. nov. 29. 14:58
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy 6700 XT nek szerintem 2k kellene.

Ez olyan, mintha egy ferrari motort szerelnél egy suzuki kasztniba.

2022. nov. 30. 14:26
 10/16 A kérdező kommentje:
Ahhoz, hogy 2k-s felbontásban meg legyen a játékoknál kimaxolva legalább a 130-140 fps, ahhoz 6800 XT kellene. Rengeteg tesztet néztem a youtube-n a 6700 XT-6800 XT, valamint FHD és 2k-s felbontásban és pont ezért maradok a 24-es FHD monitornál.
2022. nov. 30. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!