Milyen 24'-es monitort vegyek?
Szeretném a segítségeteket kérni akár tapasztalatok alapján, hogy melyik monitort lenne érdemes játékra megvásárolni.?
Nagy zavar az. hogy az árukeresőn nézegetem a monitorokat, és bezavar, hogy a legtöbb helyen 1-ms válaszidőt írnak, de ha rá kattintok a boltra, akkor az 1 ms-ből 4 ms-lesz. Nem mind1 hogy MPRT vagy GTG. Az a baj, hogy a leg több helyen MPRT-t írnak, pedig a GTG sem elhanyagolható. A GTG-t nagyon sok helyen, sőt még egyes gyártók oldalán sem tüntetik fel.
Itt vannak a monitorok amiket nézegettem:
1. [link]
2. [link]
3. [link]
Ezzel az a bajom, hogy G-SYNC-es, és nem biztos hogy támogatja a FreeSync-et. A legtöbb monitor ami FreeSync-es, támogatna a G-SYNC-et is, vagyis használható.
Van még több monitor is amit nézegettem, csak gondoltam kiemel hármat belőle. Mindenképp 24'-es monitort szeretnék. 6700 XT-s karim van!
Előre is köszönöm mindenkinek a válaszait, és a segítséget!
Nekem ilyen van, ezzel nem lősz mellé.
Jelenleg is TN paneles monitorom van, és ezt szeretném már végre lecserélni.
De azért köszi!
Igen, átlagosnak mondom magam mert nem játszok mindennap, csak most gyakori a téli időszak miatt. Még multizni sem szoktam, bár a GTA5 rp-n már gondolkodok egy ideje. Engem pl. a második monitornál zavar, hogy a ezen az oldalon 4 ms-t írnak a válasz idejére, viszont az árukeresőn meg 1 ms-t. És nem írják oda, hogy ez mire vonatkozik.
IPS panel + a kritériumaid. Ha nem vagy nemzetközi versenyeken szereplő e-sportoló, akkor teljesen jó a 4ms válaszidő, nem fogod észrevenni.
Én a helyedben vennék rá plusz garanciát, hogy 3 év legyen. Megéri, mert 1) bármi baja lesz, vissza tudod vinni 2) később jobb áron fogod tudni eladni, ha van még rá garancia.
Az asus monitorokat nézegettem leginkább, és a gyártó oldalán a letölthető dokumentumokban megtaláltam az adatot amit kerestem. 4 ms(GTG)/1 ms (MPRT)
De majdnem mindegyik monitornál ezek az értékek vannak feltüntetve. a 4 ms GTG jónak számít? Mert az Acer monitoroknál találtam kisebb értékűeket.
De sokan az ASUS monitorokra adják voksot.
LG 24GN60R-B
Ennek a monitornak a GTG-e 1 ms, viszont az MPRT-t nem írja sehol.
De ez valami új lehet, mert nincs róla értékelés az árukeresőn.
Szeretném figyelmedbe ajánlani az ASUS VG249Q típust is. :)
Továbbra is azt mondom, hogy nem fogod észrevenni az 1 és 4ms közötti különbséget. Ha nincs legalább 25-30 ezres Gamer egered (pl. Logitech Lightspeed technológiával) és 45-60 ezres billentyűzeted, akkor kapásból több lesz a perifériák késése, mint a monitoré. Meg persze gigabit körüli net sem árt kábelen, hogy legalább 20ms alatt maradjon a PING. ;)
Egy 6700 XT nek szerintem 2k kellene.
Ez olyan, mintha egy ferrari motort szerelnél egy suzuki kasztniba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!