Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit jelent az alaplapnál az M...

Mit jelent az alaplapnál az M betű?

Figyelt kérdés
Néztem egy csodás AL ASRock sAM4 B550M Steel Legend alaplapot ami 60.000Ft kb. De van egy sima verziója ami 75.000Ft körül van, nos itt az a kérdés hogy az M betű csak azt jelenti hogy kisebb az alaplap vagy valamiben gyengébb is?

2022. nov. 25. 23:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik Micro ATX a másik ATX. Kevesebb dolog fér rá, olvasd végig a specifikaciójukat..
2022. nov. 25. 23:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az első írja.

mATX lapokon általában kevesebb m.2 és PCi-express slot van, illetve korlátozott az m.2 slotokba tehető SSD-k konkrét típusa. (pl. az említett Steel Legend alaplap M változatába csak 2280-as m.2 mehet, a simába több féle is)

2022. nov. 26. 07:47
 3/8 A kérdező kommentje:
Értem, tehát ha most belerakok egy ryzen 7 5800x et mindkettőbe akkor nem fog rosszabbúl futni az M változatba?
2022. nov. 26. 08:32
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2022. nov. 26. 08:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszi!
2022. nov. 26. 08:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Az M-es MicroATX. Tapasztalatom szerint manapság már nem rosszabb, mint a sima ATX, ami a csatlakozókat illeti.

Tavasszal volt nálam platformcsere es végül MicroATX-es B660-as lapra esett a választás, nincs olyan hatalmas különbség, megmutatom az összehasonlítást: [link]

A simának 3, a micronak 2 M.2 SSD foglalata van, ennyi. Cserébe a kicsi jelenleg 20 ezerrel olcsóbb, ami elég brutális különbség. Nem tudom, a te esetedben mennyivel kerülne többe az ATX, és az alapján dönts.

2022. nov. 26. 09:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Hát első sorban nem szeretnék új gépházat venni az atx miatt + csak a micro atx es verzióra van pénzem. De így is elgondolkodtam hogy inkább veszek egy ASUS TUF GAMING B550M-PLUS alaplapot csak nem tudom hogy mennyivel jobb a steel legend.
2022. nov. 26. 10:04
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván egy (nagy) ATX házba befér a kicsi mATX lap, de egy (kis) mATX házba nem fér be egy nagy ATX lap...
2022. nov. 26. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!