Mit állíthatnék a routeren, hogy normális internetsebességem legyen?
Sziasztok!
A Wi-Fi-re több vezeték nélküli eszköz csatlakozik, illetve az asztali gépem vezetékkel van a router LAN portjára csatlakoztatva.
Nem egészen tudom, hogy fogalmazzam meg a problémát, de igyekszem:
Ha "megfelelően" szeretném csatlakoztatni a szolgáltató által adott modemet a routeremhez (WAN porton keresztül), akkor az internet sebessége a router bekapcsolását követő 2 perc után drasztikusan visszaesik. Mintha levágná a sávszélesség 4/5-ödét.
Értem én, hogy alapesetben szétosztja az eszközök között a sávszélességet, de ha 5 eszközből csak 2 aktív, amiből az egyiken Youtube nézegetés megy, a másikon letöltés, akkor a Youtube gond nélkül működik, miközben én 2 MB/sec-al töltök 11 helyett... Néha gondol egyet a router, akkor felszalad 10-11 MB/sec-re a letöltés úgy fél-egy perc erejéig, de egyszerűen piszok instabil az egész...
(Amennyiben LAN portra csatlakoztatom a modemet, abban az esetben megfelelően stabil az internetsebesség az asztali gépen, de ugyebár akkor Wi-Fi-n keresztül nincs internet a többi eszköznek, mivel gondolom switchként csak a LAN portok között osztja szét a sávszélességet. A lényeg, hogy nem szolgáltató oldalról van a gond.
Van valami lehetőség arra, hogy az asztali gépre ossza a sávszélesség nagyobb részét? Vagy legalább csak ésszerűen ossza szét igénytől függően? Egy Strong dual band router 750-em van.
Bocsesz a kusza gondolatmenetért, nem vagyok szakértő a témában. Viszont baromira őrületbe kerget már ez az egész, szóval segítsetek légyszi, ha van rá mód. :D
Köszi!
Esetleg tudsz segíteni abban, hogy ezt hogy tudnám megtenni?
Nézegetem a router beállításokat, de nem igazán tudom hogy mit és hol keressek...
Milyen szolgáltató?
Milyen előfizetés?
Milyen modem?
Milyen router?
Milyen szolgáltató?
Milyen előfizetés?
Milyen modem?
Milyen router?
Mi az, hogy "megfelelően"?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!