Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopomhoz van egy USB...

Laptopomhoz van egy USB hűtőpad (ventilátor), amely kikapcsolt állapotban is pörög, hogyan tudom beállítani, hogy ha kikapcsolom a gépet az USBs ventilátor is leálljon?

Figyelt kérdés
Már mindent megpróbáltam a Windows energia beállításoknál, a BIOS-ban is, kikapcsoltam, hogy semmilyen eszköz ne ébressze fle a gépet, de egyszerűen nem működik. Móta újratelepítettem a gépet, a régebben működő beállítások sem kapcsolják ki az USB-ket. Hogyan lehet teljesen kikapcsolni a gép USB energiaellátását? Rohadt idegesítő, hogy állandóan ki kell húzkodni a hűtpadot, mert kikapcsolt állapotban is folyamatosan pörgeti a ventilátort.

dec. 18. 06:14
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Dugd másik USB foglalatba. Az én laptopom is olyan, hogy az egyik USB 3.0-ásba kikapcsolt állapotban is van feszültség.
dec. 18. 08:52
 2/3 Luminary ***** válasza:

Ezt találtam, azért fusd át, időnként segít:

USB Port Energiaellátás Beállítása:

Nyisd meg az Eszközkezelőt (Device Manager).

Keresd meg az USB vezérlők (Universal Serial Bus controllers) szekciót.

Kattints jobb gombbal az USB portokra, és válaszd az Energiaellátás kezelése (Power Management) lehetőséget.

Ellenőrizd, hogy a "A számítógép képes legyen kikapcsolni ezt az eszközt az energia megtakarítása érdekében" opció be van-e jelölve. Ha nincs, jelöld be, majd kattints az OK gombra.

BIOS Beállítások Ellenőrzése:

Indítsd újra a laptopot, és lépj be a BIOS-ba (általában az F2, DEL vagy ESC billentyű megnyomásával).

Keresd meg az USB beállításokat (USB settings) vagy az energia menedzsment (Power Management) szekciót.

Ellenőrizd, hogy van-e olyan opció, amely lehetővé teszi az USB portok kikapcsolását, amikor a laptop ki van kapcsolva.

Windows Energiagazdálkodási Beállítások:

Nyisd meg a Vezérlőpultot (Control Panel) és válaszd az Energiagazdálkodás (Power Options) lehetőséget.

Kattints a További beállítások (Additional settings) lehetőségre, és nézd meg, hogy van-e olyan beállítás, amely az USB eszközök ébresztési lehetőségeit érinti.

Hardveres Megoldás:

Ha a fenti lépések nem működnek, érdemes lehet egy olyan USB elosztót használni, amely rendelkezik kapcsolóval, így manuálisan is ki tudod kapcsolni a hűtőpadot, amikor a laptopot kikapcsolod.

dec. 18. 11:53
 3/3 Haburc ***** válasza:
Nekem úgy szerepel a BIOS-ba, hogy USB charging. Azt kell disable-ra állítani.
dec. 21. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!