Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Intel Core I5-11400 (LGA1200)C...

Intel Core I5-11400 (LGA1200)CPU mellé milyen alaplapot vegyek?

Figyelt kérdés

Jelenleg Asus Prime B560M-A van mellette a gépben,de eladom mert lejár a garancia 1 hónap múlva.

Hasonlót keresek,főleg Asus,vagy Gigabyte érdekel.

Nem vagyok kemény gamer,nem érdekelnek az olyan alaplapok amivel húzható a CPU.

Fontos,hogy integrált VGA legyen benne.

És AMD köszönöm nem kell.

Köszönöm a válaszokat.

dec. 18. 06:37
 1/5 anonim ***** válasza:
82%
Az integrált videó a processzorban található. Szvsz teljesen felesleges eladnod a lapot és venni egy "ugyanilyet" csak a gari miatt. Pénzkidobás.
dec. 18. 07:45
 2/5 anonim ***** válasza:
77%
Minek? Egy lap simán elmegy 6-8-10 évet addigra a processzor is elavul. Meg ha nem retail a Windows azt is aktiválhatod újra. Az LGA1200 elég kifutott olyan nagy választék sincs. És a jelenlegi lapod sem a legolcsóbb választás volt. Jelenleg egy 5 éves Asus Tuf B450-et használok, és még 5 évet szeretném is. Ha kiszolgál a gép szerintem ne bolygasd.
dec. 18. 07:58
 3/5 anonim ***** válasza:
68%
Ha maradnál inteles, akkor lehet inkább kihúznám ezzel addig, míg lesz egy jó belépő a 15.gen-re.
dec. 18. 08:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lesz baja annak az alaplapnak még egy darabig ha normális táp van mellette és újonnan már nem is nagyon lehet találni LGA 1200-as lapot. Akkor ha van már kapásból 2x16gb ramod mert már ennyi kell a játékokhoz még ha nem vagy nagy gamer akkor is van egy Biostar Z590 30K-ért, illetve vannak H510 lapok is de azok még fapadosabbak mint a tiéd bár ezekbe is lehet alacsonyabb feszültség mellett is 8 magos cpukat is tenni, csak épp nagy az esély a throotlingolásra, a H470 már a H410-B460-al ellentétben, támogatja a 11. Gent tehát H470 is jó lehet azok csak pci-e 3.0-sok. Viszont amiket még lehet kapni azok túlnyomó részt két ram slotosak azért is fontos, hogy vagy single channelel rendelkezz vagy max dual channelbe legyen 32gb. Vagy inkább maradj a jelenleginél. Talán hardveraprón is találhatsz garisat de arra nagy eséllyel 1-2 év gari sem lesz. Ha meg igazán cserélni akarod a lapot akkor én eladnám a procit és tudom nem lesz nagy különbség játékokban főleg ha nincs nagyon erős videokártyád de az alacsony budge érdekében vennék egy I5 12400-12500 processzort, ha feljebb akarsz menni akkor 12600/13400/14400 processzorokat bár ebben az esetben már inkább AM5-re éri építkezni és vennék valami ilyesmi lapot. Az Intel Core Ultra procik nem érik meg mert drágák maguk a procik, a lapok hozzájuk és játékokban nem sokkal jobbak mint az Alder Lake procik de még a tiedhez képest sem.

[link]

Én mondjuk ragaszkodnék az Intelhez, de ebbe a lapba is tehetsz non k procikat vagy 14600K-t, bár a Raptor Lake procikról már mondanak mindent elvileg csak a K I7 és I9 procik gyári hibásak, elvileg a non K procik és a K I5 procik is tehát jobban járnál ezen kívűl is AM5-el. De az I9 12900-sok sem sokkal lassabbak mint a 8 magos Raptor vagy Arrow procik és kevesebbet is fogyasztanak mint a Raptor Lake Eight Core processzorok. Bár a Raptor procikra meg több ideig van garancia. De ezek csak az esetleges fejlesztési lehetőségek alap játszadozásra ha nincs legalább RTX 4070 Ti vagy RX 7900 XT szintű kártyád bőven elég egy 11400-12400, de még egy 13400 is elég lehet egy 4080 Super szint mellé is de a Zen 5 X3D bizony most sokkal gyorsabbak bármelyik Intel procinál játékra vagyis még csak R7 9800X3D van.

dec. 18. 15:32
 5/5 anonim ***** válasza:

Hiába emeled ki.

[link]

"Hasonlót keresek,főleg Asus,vagy Gigabyte érdekel."

Főleg megmaradt H510-ek vannak. Semmi olyan nincs amire megérné lecserélni, mégha magának a cserének lenne is értelme.

Az Intel ilyen egy processzor egy alaplap. AMD-n sem a lapot cserélgetjük, új erősebb procit veszünk a lapba. 😉

dec. 21. 17:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!