Mennyire kockázatos noname kínai alkatrészekből összerakni egy PC-t?
Összeállítottam magamnak egy PC-t egy webshopban úgy, hogy szűrésnél megadtam részletesen minden alkatrésznél a fontos paraméterteket, elrendeztem ár szerint, és kiválasztottam a legolcsóbbakat.
A memória, az SSD, a táp, és a VGA mind ilyen noname (gondolom kínai) márkák, amikor sosem hallottam. Merjem megvenni ezeket?
#1.
1. Azt írtam, hogy "gondolom" kínai.
2. A nevük alapján sejthető volt.
3. Rákerestem, igen mind kínai cégek.
4. A kérdés lényege, hogy ismeretlen, noname márkák.
Most boldog vagy?
Olcsó húsnak híg a leve. Az ismert márkák már bizonyítottak, pl. egy Samsung SSD-vel vagy Be Quiet táppal aligha nyúl mellé az ember.
Ellenben noname valamire pénzt kiadni...? esetleg ha megbízható tesztek vannak a termékről. Továbbá a garancia is sokkal jobb és egyszerűbb az ismert márkákkal.
Ha baj van a táppal és nincs európai székhelyük akkor quancsincsunkba telefonálsz mandarin nyelven?
Lehet, hogy összességében olcsóbban kijössz de elég félrenyúlni mondjuk egy szar tápegységgel ami messze nem olyan modern mint kellene és szétcseszi az alaplapot... akkor már nem is volt olcsó vétel.
Kínai alaplapok már régóta vannak Magyarországon is és a világon máshol is ( főleg az LGA2011-esek terjedtek el jobban ). Ezek közepes minőségűek általában, ami tényleg jó az nem olcsóbb mint a többi tajvani cucc.
Haveromnak van valami kimondhatatlan nevű török DDR4 és SSD a gépében. Már vagy 5 éves, de még működik.
Szóval zsákbamacska. Van amit nehéz nagyon ratyira gyártani, van amit meg könnyű... Én inkább választanák ismert minőségű használt cuccot, mint zsákbamacskát.
A tápegységtől intenélek óva. Ott nem lehet szórakoznu holladék alkatrészekkel, biztonság hiányával, mert viszi a teljes gépet.
De a többi alkatrész nem nagy kompromisszum, lehetnek elfogadható vételek. Persze itt is típusa válogatja... jó lenne, ha linkelnéd, és akkor tudnánk ajánlani alternatívát. Mert pl egy új kínai fostos legolcsóbb ssd helyett ezerszer inkább ajánlanék egy dram-os használt ssd-t.
2# "kínai márkákra gondol amit sehol máshol nem forgalmaznak csak ott...."
Hacsak nem Aliexpressen állított össze egy gépet, amot erősen kétlek, hanem hazai bolt weboldalán, akkor igenis mindet forgalmazzák nálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!