Blu-ray lemezen mkv?
Figyelt kérdés
Szeretnék venni blu-ray lejátszót. Jelenleg pc-re töltök le blu-ray filmeket (UHD 2160p, HDR, 5.1, 7.1, stb.) és külső hdd-n nézem meg 4K-s HDR tv-n. De blu-ray lemezeken szeretném eltárolni őket a jövőben. A filmek .mkv formátumban vannak. Kérdezem, hogy ezeket elégséges ha adatként felírom egy blu-ray lemezre és majd a „minden vivő” blu-ray lejátszó így is teszi a dolgát kép és hangzás terén vagy kifejezetetten átkódolva kell megíni őket (tehát nem adatként)?2022. nov. 8. 23:47
1/8 anonim válasza:
Próbáld ki.
Valószínű azért nem „mindent olvasó”, a nyitott filerendszerű udf lemezeket valószínű nem eszi meg (win ezt pendrive módnak nevezi), csak a zárt udf lemezeket (multisession).
2/8 anonim válasza:
Lehet letölteni BD lemezképeket, amit ha kiírsz ugyanazt kapod vissza mint az eredeti lemez, így biztos le fog játszódni BD lejátszón. A "mindent vivő" lejátszód ha tényleg mindent visz, akkor a vdeofájlt is vinni fogja, de nem vagyok benne biztos hogy ezt tudják. Miért akarod őket kiírni BD-re? A legolcsóbb amit találtam az 240Ft/25GB-os lemez. 2TB lemezt pedig 20ezerért kapni, ami pont ugyanannyiba kerül GB-ra átszámítva mint a BD lemezek. De egy 4TB-os HDD meg 34ezer, ami így már olcsóbb is mint a BD. Emellett kényelmesebb hogy nem 100 lemez között kell keresgélned, hanem csak egy fájllistában. Ezt meg rádugod egy 20ezer forintos médialejátszóra (már feleannyi mint a legolcsóbb BD lejátszó) és azon nézed. Még borítókat meg leírást is lehúzza a filmekhez.
3/8 anonim válasza:
Olyan lejátszót kell nézni, ami lejátssza az mkv fáljt. ha lejátssza, akkor mindegy, hogy lemezen adod oda neki vagy usb-n
4/8 anonim válasza:
Nem olyat kell keresni ami lejátsza az mkv fájlt, mert az csak egy konténer. Lehet mögötte h.265 videokodek is, amit lehet nem fog lejátszani.
5/8 anonim válasza:
Nem praktikus ma már lemezeket írni és azokat csereberélni.
Régen elment, amikor még drágák voltak a külső merevlemezek.
6/8 anonim válasza:
Ha USB-ről viszi, vinni fogja lemezről is ugyanazt a fájlt, ez szinte garantált. Persze a bitráta és a lemezolvasó egység sebessége beleszólhat, de ha tudja kezelni az UHD BD lemezeket akkor egy annál jobban tömörített 4K mkv fájl nem kéne gondot okozzon neki. Ha viszont csak a sima FHD BD lemezeket viszi, ott lehet sebesség probléma.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a hozzászólásokat. Kérdésemre úgy gondolom kaptam érdemi választ. A BD lemezre való kiírás kizárólag a gyűjtői hajlamom kielégítésre fog szolgálni. Tudom, hogy hely és gazdaságoságosság szempontjából nem kifizetődő. De DVD filmeket is több százával gyűjtöttem, tokozgattam :)
2022. nov. 9. 13:47
8/8 anonim válasza:
A legtöbben picit rossz úton járnak és te is. Először is ha lemezre írnád a filmeket NE akard őket video lemezként átkódolni, sokat romolhat plusz egy UHD filmnek a lemez ami cirka 50-80 GB drága mulatság.
Szerintem sima adat lemezként magát a filmet nyersen fel, ha HDD-ről viszi arról is fogja. Lemezírásnál kell figyelni milyen írásmód, az asztali lejátszók válogatósabbak, mint a PC-s.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!