Mennyi esély van rá, hogy 8 éve nem használt merevlemez, még működik?
Takarítás közben találtam meg, a régi belsőmerevlemezt WD 320 GB.
Kábelem nincs hozzá.
Találtam egy SATA, USB átalakító kábelt, a neten. Nem tudom hogy megvegyem mert ha nem jó.
Ha működőként volt elrakva és nem érte durva fizikai behatás, elég jó esélyei vannak, hogy minden gond nélkül működik tovább.
A SATA még most is használatban van, ha van PC-d akkor legfeljebb pluszkábelekre van szükséged, vagy csak rá kell dugni.
Vagy ha rászánod az utánajárást, akkor beviszed bármelyik szervizbe, hogy dugják rá neked egy gépre csak annyira, hogy használható-e (és akkor szükség esetén helyben megveszed ami a használatához kell).
Egy cipős dobozban találtam meg, kicsit poros volt.
8 évig az ott pihent a dobozban, nem hinném hogy érte volna bármilyen külső fizikai hatás, mágnesnek se volt kitéve. Tudomáson szerint az még működött.
Ha működő képes, akkor azt még mennyi ideig lehet használni?
Köszönöm a válaszokat.
Egy HDD nem olyan mint egy babkonzerv, hogy van szavatossága ami lejár egyszer.
Igazából ha nem éri nedvesség, fizikai behatás, vagy elektromágnesség a belső alkatrészeket, akkor még 100 év múlva is működőképes lesz.
"egy SATA, USB átalakító kábelt, a neten."
No, a kábel nem biztos, hogy elegendő.
Olyan kell, amihez adnak tápegységet is.
(A 12V miatt.)
Sikerült megoldani, bevittem egy PC boltba, ott megnézték és azt mondták hogy működik.
Vettem hozzá egy, merevlemez dokkolót, jelenleg is tökéletesen működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!