Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Külső merevlemez, amit tévén...

Külső merevlemez, amit tévén használtunk, működnie kell számítógépen, fel kellene ismernie?

Figyelt kérdés
Valami gond van a merevlemezzel, a tévé állandóan leválassza. (de úgy ahogy még működik) Gondoltam, megnézem számítógépen. De semmit nem csinál, a számítógép fel sem ismeri az USB eszköz csatlakoztatást sem. Elromlott a merevlemez? Vagy az normális, hogy az LG tévé által formatált külső merevlemezt nem ismeri fel a számítógép? Ebben az esetben, miként tudom meg, hogy rossz-e a merevlemez?

2020. okt. 22. 02:50
 1/8 anonim ***** válasza:

Fel kell hogy ismerje a számítógép. Nem tudom, hogy milyen külső merevlemezről van szó: olyan, amelyet házzal együtt lehet kapni, vagy olyanról, melyhez megvetted külön a házat és a HDD-t is. Utóbbi esetben kivenném a HDD-t és asztali gépben megpróbálnám csatlakoztatni. Előbbi esetben nem tudom.

Érdemes lehet egy Ubuntu-t indítani (live módban memóriából fut, semmihez nem nyúl), és rádugni az USB külső HDD-t. Hátha felismeri.

Kezdetekben felismerte a számítógép, vagy most próbálnád először számítógépen felismertetni?

Én nem hallottam még olyat, hogy okostv speciálisan formattálná a HDD-t, ezzel kapcsolatban utasításába belenézhetsz.

2020. okt. 22. 04:05
 2/8 P.O.C. ***** válasza:

A gépnek is ugyan úgy fel kéne ismerni, ahogy a TV -nek. Én így elsőnek az elmondottak alapján, kontakt hibára, kábel törésre tudok gondolni.

Mivel ezeknek rövid a kábele a TV USB -je meg magasan van, sok helyen tapasztalok olyat, hogy lógatják a levegőbe, ami se a kábelnek se a merevlemeznek nem egészséges. Ilyenkor hosszabbítóval kell használni.

Próbáld ki egy másik kábellel.

2020. okt. 22. 04:08
 3/8 anonim ***** válasza:
A gep usb portja nem mindig ad eleg aramot. Probaltad belulre tenni, vagy kulon tapot adni az usb-s eszkoznek?
2020. okt. 22. 07:56
 4/8 A kérdező kommentje:

Ezen nem számítógép fájlok vannak, azaz nem képek vagy filmek. Ezt a külső merevlemezt a tévé műsor felvételre, visszatekeréshez használta, így saját maga formatálta le. Speciális annyiban, hogy nem lehet a felvételeket letölteni róla csak a tévé tudja lejátszani.

Régi Maxell 250 GB-os külső, saját házas meghajtó. (nem szétszedhető verzió) Régen számítógéphez használtam, de amióta a tévén van nem volt rádugva számítógépre, így nem tudom, hogy eddig felismerte-e volna a számítógép a tévé formatálása után. Vagy csak most nem ismeri fel, mert hibás. (?) 🤔

Van dupla vezetékes USB-m is, avval több áramot tud felvenni, avval sem ismeri fel a számítógép.😞 Sajnos csak kettő kábellel tudom kipróbálni, mert régi type mini-A dugó van a meghajtóházon és nincs több ilyenem. (az újakon type Micro-B USB 3.0 (3.2) van)

2020. okt. 22. 09:44
 5/8 anonim ***** válasza:
Nézd meg live Linux (Ubuntu) alatt is. Ha nem is lehet letölteni a fájlokat, fel kellene hogy ismerje valamilyen szinten.
2020. okt. 22. 09:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha bedugtad, nezd meg Lemezkezeloben, lehet, hogy felismeri, csak valami sajatsagos particio (pl ext4 stb) van a lemezen.

Startra jobb jobbklikk, "Lemezkezeles".

2020. okt. 22. 09:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Lemezkezelőben töröld, hozz létre új partíciót és formázd..
2020. okt. 22. 11:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet, de nem látja már semmilyen eszköz, sem a számítógépek, de már a tévé sem. Ez tönkre ment! :(
2020. okt. 22. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!