Valaki használt már ilyen eszközt: Logilink USB IDE/SATA átalakító?
Egy ilyet tervezünk beszerezni, de nem volt még nekünk hasonló sem. Egy SATA és egy még régebbi IDE merevlemezünk egyaránt van. Nemrég vásároltunk egy laptopot, és az előző asztali PC-n lévő fájlokat szeretnénk elérhetővé tenni, mivel a laptopon sajnos kevés a lemezterület. Jó volna egy-két véleményt olvasni olyanoktól, akik már használtak hasonló eszközt, nincs-e vele valami gond, rejtett buktató, nem-e megy tönkre tőle a merevlemez, stb.
Én használtam ilyesmit 2005 környékén amikor kiment a divatból az PATA:) Jól működött, szerintem nem lesz vele gond. DVD meghajtóval nem próbáltam.
Ebben a mondatodban viszont nem értem az összefüggést:
"az előző asztali PC-n lévő fájlokat szeretnénk elérhetővé tenni, mivel a laptopon sajnos kevés a lemezterület"
Az oké, hogy el szeretnéd érni a régi HDD-n lévő fileokat, erre megfelelő az eszköz. De hogy jön ide az hogy kevés a laptopon a szabad hely? Az IDE-s HDD nem hinném, hogy túl nagy lenne, biztosan nem akkora, hogy megérje új HDD helyett inkább ilyen átalakítót venni. pláne hogy sebességben is jóval lassabb lesz.
DVD írót is ráköthetsz.
(Esetleg a M/S jumperre kell odafigyelni hogy Master legyen.)
Nekem csak ZIP drive-val nem ment...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!