Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valaki használt már ilyen...

Valaki használt már ilyen eszközt: Logilink USB IDE/SATA átalakító?

Figyelt kérdés

[link]

Egy ilyet tervezünk beszerezni, de nem volt még nekünk hasonló sem. Egy SATA és egy még régebbi IDE merevlemezünk egyaránt van. Nemrég vásároltunk egy laptopot, és az előző asztali PC-n lévő fájlokat szeretnénk elérhetővé tenni, mivel a laptopon sajnos kevés a lemezterület. Jó volna egy-két véleményt olvasni olyanoktól, akik már használtak hasonló eszközt, nincs-e vele valami gond, rejtett buktató, nem-e megy tönkre tőle a merevlemez, stb.

2020. jan. 4. 03:34
 1/4 A kérdező kommentje:
És még azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a DVD olvasót is rá lehet erre kötni?
2020. jan. 4. 03:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én használtam ilyesmit 2005 környékén amikor kiment a divatból az PATA:) Jól működött, szerintem nem lesz vele gond. DVD meghajtóval nem próbáltam.

Ebben a mondatodban viszont nem értem az összefüggést:

"az előző asztali PC-n lévő fájlokat szeretnénk elérhetővé tenni, mivel a laptopon sajnos kevés a lemezterület"

Az oké, hogy el szeretnéd érni a régi HDD-n lévő fileokat, erre megfelelő az eszköz. De hogy jön ide az hogy kevés a laptopon a szabad hely? Az IDE-s HDD nem hinném, hogy túl nagy lenne, biztosan nem akkora, hogy megérje új HDD helyett inkább ilyen átalakítót venni. pláne hogy sebességben is jóval lassabb lesz.

2020. jan. 4. 08:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

DVD írót is ráköthetsz.

(Esetleg a M/S jumperre kell odafigyelni hogy Master legyen.)

Nekem csak ZIP drive-val nem ment...

2020. jan. 5. 12:51
 4/4 A kérdező kommentje:
mert esetleg át is lehetne másolni egyben a régi gép tartalmát a laptopra, valamilyen kábel segítségével, vagy átpendrájvozni, de ez lehetetlen, mert 1 TB merevlemez tele van zenékkel, filmekkel, hangoskönyvekkel, TV és rádió felvételekkel, képekkel, dokumentumokkal, animációkkal, prezentációkkal, pédéeffekkel - meg még ki tudja mivel, amit az unokaöcsém letöltögetett - és ezek közül időnként szükség volna némelyikre, de emiatt nem szeretnénk állandóan bekapcsolgatni a régi PC-t, mert egyrészt hagosan zúg (2 ventilátor + a merevlemez) és minek fogyasszon 100-150 W áramot, mikor elegendő egy ilyen kis adapter is.
2020. jan. 7. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!