Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi történhetett a videokártyám...

Mi történhetett a videokártyámmal?

Figyelt kérdés

Az egyik videobenchmark programban legutóbb,120 FPS-en működött a teszt, valamiért lecsökkent ez az érték 20 FPS-re.

Újrahúztam a driverét,azzal sem szűnt meg a probléma. Az Nvidia Control panelében restore-ra tettem mindent, majd vissza állítottam az eddig beállított értékeket,még mindig ugyanez lett a probléma.

Újraindítottam a gépet,azzal sem állt helyre.Tönkrement valami a kártyán,meghalt a processzorban valami,vagy a windowsban keletkezett valami végzetes hiba? A gép működik nem akad ki és a win 10 is bebootol rendesen, időveszteség nélkül ahogy eddig. Mi állítódhatott el. Mondjuk már az gyanús volt hogy alapból nem hozta a formáját,mert lassabbnak tűnt a teszt és az eredménye, mint amire emlékszem.Legalább 150-180 FPS volt idáig.

Legalább is erre emlékszem még pár hónapja mikor próbáltam.De ezeknél az értékeknél biztosan gyorsabb volt. Ritka kártyával rendelkezem Gainward GT730, GDDR5, 64 Bit SilentFx. Mi a frász történt vele, büdösnek nem büdös, égett szagot nem érzek. Valószínűleg ilyen állapotban el sem indulna.

2022. nov. 7. 08:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Bios-ban ellenőrzid, nincs-e valami letiltva, táp rendesen működik? Próbáld meg, hogy lehúzod a táp csatlakozót a kártyáról és visszadugod.

windows újratelepítés ha más nem segít

2022. nov. 7. 08:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Ezen nincs tápcsatlakozó, ez a kártya még nem igényel ilyet. Ventilátor sincs rajta, azért SilentFx-es, mert passzív hűtéssel rendelkezik.Egy nagy hűtőborda van rajta. A táp nem süvít, semmi rendellenességet nem észlelek a gép processzor sebességénél és a tápnál és a belső ventilátorok sem pörögnek gyorsabban. A gép működik rendesen. Csináltam pár restore-t cmd-ben és powershellben.Kikapcsoltam a gépet, áramtalanítottam 2 percre majd visszakapcsoltam. De előtte beállítottam komplett disk ellenőrzést a C meghajtóra F/R parancsokkal. Most az fut. Ez hosszú idő lesz, mivel tele van programokkal, videókkal és zenékkel a gépem. Legalább 6 óra előreláthatólag amit ír, mire befejezi.Ezt tudom most nyilatkozni.Hogy utána mi lesz arról fogalmam sincs. De ha ez után sem oldódott meg a probléma, akkor kukaszagot érzek valóban a történetben.Mert valami elszállt és részlegesen működik a kártya és a rendszer.
2022. nov. 7. 08:35
 3/7 A kérdező kommentje:
A BIOS-t mi tudja felülírni Windowsból, lemaradtam valamiről? Talán utoljára 2 évben módosítottam BIOS-ban dolgokat és az is a VirtualBox-ra vonatkozott. Másban biztos semmit sem változtattam.Egyáltalán mit nézzek meg ott?
2022. nov. 7. 08:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Gyanakszom még valami vírusra, egyéb kártevőre, azt még megnézem. Bár napokkal ezelőtt volt bekapcsolva legutóbb és akkor is csak filmet és videót néztem rajta a Youtubeon. Nem hiszem hogy bármit összeszedtem volna. Egy biztos, hogy 8 órával ezelőtt még jó volt az érték. Azóta történt valami furcsaság azzal,hogy leszedtem a driverét azért,mert már eleve nem tartottam a 120FPS-t megfelelőnek és a többi értékeket is alacsonyabbnak véltem, mint szokott lenni. Most vagy valami a Windowsban állítódott el nagyon driver leszedéskor és újratelepítéskor, vagy a kártyán ment tönkre valami és részlegesen működik. Más hirtelen nem jut eszembe. Valami beton videomemória ellenőrzést még ráengedek szerintem, svájcibicska üzemmódban, rendszertől független Windowsról,vagy ráengedem a legújabb linuxot. Ha azzal nem akad ki akkor valami behalt a Winbe szerintem. Még 2-3 órát szánok rá később, utána a repül a kukába.
2022. nov. 7. 08:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Látom vágod a témát rendesen.

Azért a melegedéseket nézd meg AIDA-val,vagy vagy a Overclock progijával terhelés alatt.

Ha több mint 50-60 fok fölé megy, akkor az már eleve gyanús lehet ennél a kártya típusnál szerintem.

Bár való igaz,hogy nem egy általános esetről beszélünk.

Windows újratelepítés segíthet,de gondolom mivel tele vagy programokkal és valami multimédiás őrülettel foglalkozol szerintem,ez keserves döntés lesz számodra. Nekem is tele van a gépem és az újrahúzás sokszor napokig, hetekig tart beállításokkal együtt.

Ezt kevésbé javaslom ha veszendő adatok is vannak és nem tudsz tükörpartíciót készíteni még jelenleg vagy egyáltalán nem Ez winyó nagyság függő .Ennél még az is jobb ha új kártyát veszel szerintem. Ez már amúgy is egy elavult és utángyártott, egyedi darab és szerintem a driverek sem megfelelőek hozzá.Szerintem már ilyen karit nem is forgalmaznak sehol

2022. nov. 7. 09:03
 6/7 A kérdező kommentje:
Jól látod! Szerettem volna már cserélni korábban ezt a kártyát,de sajnos nem volt még eddig rá időm,Mivel most vettem egy másikat egy teljesen másik gépbe,azért azt nem engedhetem meg magamnak, hogy kettőt veszek egy hónapban.Már így is brutális kiadásoknál tartok.Mert még tápot is vettem az új kártyához és a gép többi részéhez is.Ezen felül a rakás átalakítókábelt és csatlakozót is.Ez vagy marad a jövő hónapra,vagy addig megjavítom és akkor benne marad, vagy úgy repül a kukába, mint a fejes káposzta.Gyűlölöm azt mikor anyám azzal fáraszt, hogy ilyet vesz a boltban és káposzta levesekkel riogat engem és szomszédokat és ezt is és most már kezdek berágni erre a vacakra, de egy két kört még futok vele,talán annyit megér, mire megfektetem az első kukában;)
2022. nov. 7. 09:12
 7/7 A kérdező kommentje:

A kérdést saját magam oldottam meg. A megoldás pedig a következők volt. Ha nem így csinálod és nem szóról szóra, nem fog működni!!!

* A drivert le kell frissíteni a videokártya eredeti régi driverével és alap állapotba kell helyezni. Ezt a legkönyebben és leghatékonyabban a Total Uninstall Pro változatával tudjátok megtenni. Többször uninstalállni kell az Nvidia drivereit Bundle Módban, mindaddig, ameddig szinte teljesen ki nem takarítja a sok szemetét amit létrehozott a reg adatbáziban.

* Gépújraindítás

* A Geforce Experience program lefrissítése

* Szintén a Geforce Experiencel vissza kell frissíteni a legújabb drivert.

* Gépújraindítás

* Vissza kell állítani az NVIDIA control panelében a jól működő és gyors beállításokat

* CCleanerrel teljesen ki kell tisztítani a rendszert. Az összes tisztító és takarító funkciót le kell futtatni vele.

* SFC /Scannow a köv lépés (Admin módban)

* dism /online /cleanup-image /restorehealth (Admin módban)

* Wise Care 365 Pro-val az összes létező Windows és regisztrációs takarítást el kell végezni a gépen, kívétel a nagy fájlok takarítását és törlését. Deep Scan opcióra állítsátok be a Wise Care-t, ez fontos és az összes pipálható helyet pipáljátok ki.

* Chkdsk C: /F/R (Szintén admin módban) - Sajna ki kell várni ezt a rettenet időt, mire kijavítja a disk és rendszerhibákat a merevlemezen.

* Majd ismét gépújraindítás következik

* O&O ShutUp10++ program lefuttatása következik admin módban, Apply Recommended opcióval. Várni kell, majd elmenteni a beállításokat.

* Ismét gép újraindítás következik

Ez a sok parancs azért kell, mert teljesen ki kell takarítani a rendszert a rosszul működő Windowstól, a DirectXektől és az Nvidia szarságaitól, amit rosszul állított be és rosszul installált és a windowst is a legjobb és leggyorsabb helyzetbe kell hozni.

* A videokártyához a hozzá kapott eredeti Overclock progit kell elindítani. Mindent ideiglenesen maxra kell húzni. Majd apply-zod.,Ezután, újra kell indítani a gépet, mert ilyen állapotban úgy is kifagy minden alkalmazás.

* Ezután mikor visszajött a rendszer megint elindítod az Overclock progiját és ezúttal ellenkező irányba, mindent nullára kell húzni benne, nemcsak a feszültségvezérlést de a Frame és FPS kezeléseket is és annak maximalizálhatóságának állapotát is. Gyakorlatilag az összes csuszkát nullára. Majd ideiglenesen mented az állapotot és leokézod.

* Ismét restart következik. A rendszer jóval lassabban fog visszajönni, de azért érdemes kivárni !

* Ezután szinten elindítod az Overclockot és beállítod alaphelyzetbe, vagy amire csak akarod, amin még jól működik.

A csoda ezzel megtörtént és minden frankón fog működni és visszaállnak a régi értékek a videós, grafikus kezeléseknél rendesen és a GPU is megfelelő sebességgel fog ezek után működni. Olyan gyors lesz a géped mint amilyennek kell lennie.

Remélem mindenkinek tudtam segíteni, aki hasonló kártyával, vagy NVIDIA-s kártyákkal rendelkezik a gépében, mert bárkivel előfurdalhatnak ilyen furcsaságok majd. Hacsak már elő nem fordultak és a szerencsétlen ember inkább kivágta a kártyáját a szemetesbe, mint majdnem én is azt tettem.De mint írtam előzőekben futottam vele még néhány kört. Svájci bicskás független Windowsban már alapból jól működött, ezért volt érdemes rendbe tenni a Windowst.

Jó szórakozást hozzá és sok szerencsét !

2022. nov. 7. 21:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!