Ilyen esetben is érdemes és biztonságos is feljebb állítani a ram frekvenciáját?
Figyelt kérdés
az új gépemben a ramok alap órajelen mennek, valszeg biosban ha bekapcsolnám az xmp profilt akkor felmenne, de nem mertem és igazából meg sem néztem eddig mert tápból egy gagyit kaptam, és nem tudom hogy instabilabb lenne-e így a rendszer áramingadozásra stb. több áramot fogyaszt ha magasabb órajelen van? érdemes lenne 2100-on hagyni 3200 helyett míg nincs lehetőségem tápegységet cserélni? (ha voltot is állítani kell a ram húzásnál hozzá azt sem tudnám mennyire) msi h610m-e lap, I-5 12400, RTX 4060Ti 8gb, Corsair 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX ram, és egy Nbase 650es tápma 14:49
1/2 anonim válasza:
Nyugodtan bekapcsolhatod az XMP-t. Ez a ram 1,2 Volton megy xmp-vel. Ha nem kapcsolod be az xmp-t talán elmegy 1 Volton is. Szóval az a 0,2 Volt nem befolyásol semmit.
2/2 A kérdező kommentje:
wattban sem növekedne jelentősen a fogyasztás? illetve gondolom valamivel jobban melegedne
ma 17:09
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!