Mennyit érhet reálisan ez a gép?
Egy ismerősöm eladná a számítógépét, mert nem használja ki egyáltalán. Viszont az értékével ő sincs igazán tisztában, én sem, ezért kérdezlek titeket. Tudom hogy kb mikkel játszott vele, nem gyenge gép, de én például használnám photoshopra, videoszerkesztésre és renderelésre is - érdemes lenne ehhez erősebb procit tennem bele a jelenlegi helyett, pl 3600 vagy 3700-as Ryzent? Nem ez a munkám, csak hobbi, értsd havi 1-2-3 alkalommal foglalkozom vele.
Alaplap: MSI B450M-A Pro
Proci: AMD Ryzen 3 3100 (gyári hűtővel)
Memória: HyperX Fury 2x8GB 3200MHz
Videokártya: Inno3D Twin RTX 3060 12GB
SSD: 1TB NVMe (Samsung PM981a asszem) hűtőbordával
HDD: 1TB WD Blue 7200RPM
Táp: Seasonic Core GM 650W (Gold)
Ház: Aerocool Aero One mini fekete üveglapos
Van még benne 4db RGB venti amiket egy távirányítóval lehet vezérelni.
Mindenre van még gari az SSD-n, HDD-n, memórián kívül, a legtöbb dolog Aqua és Alza.
Köszi!
Photshop legtöbb eleme egy processzormagot használ ki, így előrelépést az 5000 széria jelentene.
Érakat hardveraprón találsz alkatrészenként, illetve van a prohatdver fórumon egy gépbeárazós topic.
De megpróbálkozom egy beárazással én is:
250-270 ezer.
5000-es procikhoz majd bios frissítés kellhet amúgy
Köszönöm mindenkinek! 250-ben megpróbálok vele kiegyezni, de akkor már felmerült bennem a kérdés, hogy nem lenne-e érdemes inkább a saját gépembe tenni egy kis pénzt fejlesztésre. Nem új darab, de hátha lehet még kezdeni vele valamit:
Alaplap: ASRock B250M Pro4
Proci: Intel Core i5-6400 (valami gyárihoz hasonló Arctic hűtővel)
Memória: 2x8GB Kingston 2133MHz
Videokártya: Sapphire Nitro RX 470 4GB
SSD: WD Blue 250GB NVMe
HDD: 1TB Seagate 7200RPM (ez menne tovább az új gépbe is a WD mellé)
Táp: Be Quiet Pure Power 11 500W
Elég basic régi Cooler Master házban van 2db 12cm ventivel, ami még az ezelőtti gépemből öröklődött úgyhogy nem nagyon ér semmit.
Érdemes lehet még inkább ezzel foglalkozni? Amennyire én tudom az Inteltől a 7. generáció menne csak ebbe a lapba, és ott az i7 4 mag 8 szál mint az a Ryzen 3 ami ebben a másik gépben van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!