Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vegleg meghalt a HDDm?

Vegleg meghalt a HDDm?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy regi hddm ami IDE csatlakozos es arrol akartam volna lementeni adatokat.

Nem a legjobb helyen tartottam mert pinceben volt...

Szereztem USB IDE csatlakozot es kulon kapta taprol az aramot.

Csak kattogas volt te felismerte a gep de nem irt tarhelyet.

GetBackData programmal mar viszont latta az adatokat es par szektor mar nem volt.(gondolom azert nem volt tarhely kiirva)

Masolta masolta aztan egyszer csak lealt.

Csak kattogot nem ismerte fel es ketsegemben szetszedte es alkoholos ablaktisztitoval megtoroltem olyan tiszta lett mint ujkoraban de ez sem javitott. szerintem csak rontottam a helyzeten...

valaki tud segiteni?

2022. okt. 30. 17:05
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Kár volt szétbontani, onnantól szevasz neki.
2022. okt. 30. 17:14
 2/8 A kérdező kommentje:
nincs semmi esely az adatmentesnnek?
2022. okt. 30. 17:28
 3/8 anonim ***** válasza:
82%

A hdd meghalt. De az adatok még meg lehetnek rajta. Viszont ezt házilag már nem fogod visszahozni.

És tényleg komolyan szétszedted?? Tehát az olvasófejre és az adatlemezekre fújtál ABLAKTISZTÍTÓT???

Elektromos tisztításhoz izopropil alkoholt kell használni, 98%+. És még ez is hagy nyomokat... gondolhatod mit hagy maga után az ablaktisztító.

Merevlemezt megbontani pedig tilos otthon. Az csak a profiknak való.

2022. okt. 30. 17:30
 4/8 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszokat szerintem itt mar egy profi keze kell
2022. okt. 30. 17:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem voltak irtó fontos adatok a lemezen akkor érdemesebb hagyni az egészet. Már ugye ha a pincébe zsuppoltad be a hdd-t akkor biztos nem volt túl fontos. A profi adatmentésre a gatyád is rá fog menni.
2022. okt. 30. 18:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

5

Főleg hogy az se lesz ingyen ha végül semmit nem tudnak lementeni mert tönkretette.

2022. okt. 30. 18:55
 7/8 Gugu Gabor ***** válasza:
100%

Az a legnagyobb baj hogy szétszedted innentől csak labor és komoly szaktudás hozza vissza az adatokat. Javaslom hogy mostmár ne is próbálkozz vele mert csak ront a dolog ha áram alá teszed.

Néz szét neten hogy milyen árak vannak adat mentésre, aztán el lehet gondolkozni mennyire éri meg

2022. okt. 30. 19:01
 8/8 anonim ***** válasza:

[link]

Árakat megnézed, szerintem utána úgy sem fogsz vele foglalkozni többet, mindenesetre valószínűleg meg tudják menteni, más kérdés, hogy a legnagyobb kárt azzal okoztad, hogy szétszedted. HDD iszonyatosan érzékeny a tisztaságra.

2022. okt. 30. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!