B460 chipsetű lga1200 as alaplap valóban nem indul el 3000mhz és afelleti ramokal ?
Elnézést ha megint ilyen hasonló kérdést írok de ram vásárlás előtt állók ahogy mondtam már egy hasonló nem rég feltet kérdésemre nem olyan rég. Az alaplapom Gigabyte B460 HD3 ami csak 10gen procikat támogat ami jelen esetben i3 10100 as és most jönne a ram vásárlás drr4 es , én a hatdverapron egy corsair vengeance talátam ami kit szerelésben van 4x4gb os 16 giga és 20k lenne használtan ami nekem megérné , de egy ismerősőmnek megmutatam mongya el a vékeményét a ramról , ő jobban ért számtech dolgokhoz és mondta megne vegyem mert nem fog a gép egyáltalám bekapcsolni 3000mhz el B460 on , ti is így gondoljátok? Igazat mondot ? Mondta maximimum 2933 mhz ig rakhatók belle drr4 et vagy 2666mhz et. Én olyanra számitottam hogy lefogja 3000 hz ről 2666ra korlátozni ami kell az i3 nak de, nem is fog bekapcsni a gép egyáltalán ha 3000mhz es ddr4 ramot rakok a B460 ba ?
Ellőre is kösszi ha megtudtók ti is erőseiteni mert 20k nem akkarok feleslegesen kiadni így ilyen bízonytalan helyzetben.
Természetesen el fog indulni 3000-res rammal is, sőt gyorsabbal is de ezek a modulok csak 2666MHz-en fognak menni a te esetedben.
4x4GB-os kitet viszont nem érdemes venni, amikor újonnan 2x8GBos kitet kapsz 21-ért...
Azt nem értem, hogy aki tök hülye hozzá az minek próbál segíteni? :D
Nem, a te lapodban ezzel a procival nincs lehetőség 2666MHz feletti XMP beállítására.
És 21 ért melyik számtech boltban kapok 2x8 kit ben ? :) Mert ahogy elnéztem jó pár helyen 25től felfele vannak nagyobb márkák mint pl ki ngston fury vagy ami írtam corsair vengeance 2x8 is közel 30k
Igaz kingston ami nem a fury olyatbtalátam 16k ért is harverapron de az 1x16 nem dualos.De nem fogom megvenni a 4x4 et amugy összesen az 16 gb és szerintem nem sokáig lesz ellég 16gb sem már jó ha marad még plusz 2db memoria hely bővitésnek :)
Márkát vennél vagy teljesítményt? A 30K-s RAM is ugyanúgy fog teljesíteni a processzor mellett, mint a legolcsóbb CL19-es kit, ezen a szinten ahol még tuning lehetőség sincs elhanyagolható a különbség a memóriák között.
Jó ez Cl21 de i3 mellett lényegeleten.
De van olyan 22 000 alatt ami tudná a 2666CL16-ot:
"nem kell akkor a biosban állitgasak meg xmp se kell bekapcsolni ?"
Nem is nagyon tudsz a lapodnál szerintem, ezeknél ez nem opció.
"és ez a muskhin"
Ez a legolcsóbb hulladék amit találtam, a második amit linkeltem alig pár forinttal drágább és jobb így ekkora különbségnél. főleg hosszú távon - jobban megéri megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!