RTX 4080 vagy RTX 3090?
Szeretnék összerakni egy új PC-t, de nem igazán tudom, hogy melyik vidikártya lenne a jobb. RTX 4080 esetében a 16GB-os verzióra gondolok.
Mivel a 4080 nem jelent még meg, tudom, hogy nehéz összehasonlítani mondjuk ár szempontjából, de a teljesítményük közötti különbség sem annyira meggyőző. Szerintetek ha mondjuk most akarok venni GPU-t, akkor érdemes-e várni egyáltalán a 4080-ra vagy kihasználva az esetleges árcsökkenését a 3090-nek (amennyiben lesz ilyen) inkább az utóbbit választani?
Én egyiket se tartom most versenyképesnek így megjelenéskor.
Egy használt garis 3080-3080ti-3090 kártya amit inkább vennék... aztán majd ha kijönnek rendesen az új kártyák, van választék, árverseny, akkor lehet cserélni.
2k/4k ray tracingre kell a 4080 kártya, egyébként ha nem fontos akkor bőven elég a 3090
3090-et meg már kapsz 500-600 ezer között, míg a 4090 olyan 1.1 milla körül...?
Ez mind2 szörnyen rossz ár érték arányú. Főleg ha 4K alatt akar valaki játszani.
Napokban nézegettem hardveraprót. Használt de garanciás RX 6800 XT-k vannak 200-250 között amik egy újan 500 ezres RTX 3090 teljesítményének nagyjából 80-90% át tudják játéktól és felbontástól függően.
Ha nem elég egy ilyen még mindig ott a lehetőség később továbbadni és venni egy 4080-at miután megjelent.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!