A processzornak vagy az ssd-nek van hangja működés közben?
Figyelt kérdés
Van egy laptopom, egy ASUS VivoBook 15 X512DA-BQ931 aminél ha nem működik hűtés akkor néha hallok halk recsegő hangot, mint az olyan asztaligépeknél amikben hdd-k vannak, csak egy sokkal magasabb és sokkal halkabb hangon hallatszik. A ventilátoron kívül nincs benne mozgó alkatrész. 2 darab ssd van benne, egy sata és egy M.2 PCIe.2022. okt. 13. 12:30
11/17 anonim válasza:
Én is hallok zizegést, főleg akkor, amikor az SSD dolgozik. (M.2 SSD-m van)
12/17 Morzsi007 válasza:
Én is. Magasabb frekvencia. Coil whine szerűség. Nem ventillátor. Régebbi laptop.
13/17 anonim válasza:
Ugye nem azt akarjátok mondani hogy megbuktatok ált.isk. 8.osztályában fizikából?
Ott már tanítják hogy egy vezetékben folyó áramnak elektromágneses tere van, ami erőt fejt(het) ki a környezetére és ha nincs tökéletesen rögzítve akkor mozogni fog mint egy hangszóró membránja. Nincs ezen mit csodálkozni.
Egy PC-ben, ssd-ben pedig elég sok elektromos vezeték van. 🙄
14/17 anonim válasza:
Mutatsz egy ssd-t ami tele van vezetékkel? (azt egyelőre tegyük félre, hogy mekkora baromságot hordasz össze)
15/17 anonim válasza:
Egy sincs benne, csak megsúgom.
16/17 anonim válasza:
Jó emberek jöttek itt össze. A 8-as vagyok. Leírtam:
mit tapasztalok a gép indításakor - erre kapok egy
csomó negatív like-ot ???
17/17 anonim válasza:
"Jó emberek jöttek itt össze. A 8-as vagyok. Leírtam:
mit tapasztalok a gép indításakor - erre kapok egy
csomó negatív like-ot ???"
Le lett már írva, hogy coil whine. Az, hogy mit tapasztalsz, semmit nem tesz hozzá a kérdéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!