Vettem egy új gépet, benne van egy AMD RX550 2GB GDDR5-ös videókártya, Intel Core 2 Quad Q9550, viszont a tápegységem nem igazán bírja kezelni ezeket a komponenseket (Dell N275P-01 ).
Régebbi tipusú (LGA775-ös) alaplapom van, belerakhatok egy ilyen tápegységet?
Jó lenne, de miért akarsz ilyen vackot venni? Be Quit system power, ilyesmi kéne inkább 500W amúgy is teljesen fölösleges. Mennyi pénzed van tápegységre?
2018. aug. 14. 12:45
3/8 MGéza válasza:
#2 vagyok. *600W de mindegy, nem oszt-szoroz. Felét sem eszi ez a konfig, szénné húzva sem. Ha nagyon olcsón akarsz, ezek alá ne add:
Egyébként most látom mibe akarod venni. Ez sajna nem szabványos tápegység, nem szabványos lapba, egy normál méretű atx tápegység lehet be se férne, illetve a csatlakozókhoz is átalakítóznod kéne. Az a baj, ilyet csak használtan kapsz, sokkal nagyobb teljesítményű nem is létezik belőle. Egy próbát megér, elvileg lead annyit hogy elbírja, a procinak kell maxon olyan 100W, a vga megáll 50W környékén, plusz a többi max 200W könyékére saccolom a fogyasztást.
ez összesen 145 W. Ehhez még hozzájön a HDD/SSD/ODD/egyebek - összesen 200 W. Megkockáztatom: egy 350 W-os minőségi táp is elegendő lehetne, felesleges 600 W.
"Régebbi tipusú (LGA775-ös) alaplapom van, belerakhatok egy ilyen tápegységet?"
Nos utánanéztem. Ha normál ATX vagy nagyobb házba lett átrakva, akkor elvileg normál tápegység jó lehet hozzá, 24 pin főcsatlakozó kell, meg még ezek vannak rajta:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!