Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 130ezèrt nincsen használható...

130ezèrt nincsen használható laptop újonnan? Miért vannak olyan informatikusok akik ezt mondják? Ez nem igaz! Itt van egy újonnan egy nagyon jó laptop 130ezèrt! A lent

Figyelt kérdés
[link]
2022. okt. 10. 20:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Te megint az a "vannak olyan informatikusok" csávó vagy?

Egyébként: igen, vannak. Meg olyanok is, akik mást mondanak. Egy informatikusnak is lehet szubjektív véleménye.

Az, hogy mi mire elég, az nagyban függ az alkalmazási területtől is. Én 110-ért vettem egy Acer TravelMate notebookot. Lassan már egy éve használom, és egyszer sem éreztem, hogy kevés lenne. Persze, nem is arra kell, hogy Win11-en játsszak AAA-s játékokkal. Arra kell, hogy ha utazok, tudjak interneten kommunikálni, jegyzetelni, programozni. Linux Mint 20.04 van rajta.

2022. okt. 11. 09:08
 12/24 anonim ***** válasza:
37%

Ja, hát igen, árulnak ilyen vackokat is. A proci gyenge, a 256GB SSD manapság kevés, a 8GB RAM úgyszintén. Nem dokkolható, nincs rajta RJ45, szóval kínlódj mindenhol a wifivel. Akku szintén harmatgyenge, a kijelzője vacak TN panel és ráadásul csak 2 év garancia van rá.

Persze, Marinéninek az unokákkal való skypoláshoz meg Facebookhoz elég, de érdemi dolgokra nagyon kevés.

Tetszik-nem tetszik, a normális, időtálló laptopok 200 ezer fölött kezdődnek.

2022. okt. 11. 10:57
 13/24 anonim ***** válasza:
#12: Mit értesz érdemi dolgok alatt?
2022. okt. 11. 11:00
 14/24 anonim ***** válasza:

Netezni kb elég, filmek is elfutnak rajta, meg az irodai programok. Kb ennyi. Ha ilyen célra keresel gépet, arra jó.

JÁtékra, komolyabb munkára (pl tervezni, grafikázni) nem alkalmas.

2022. okt. 11. 11:17
 15/24 anonim ***** válasza:
#12 Mire kevés 256GB SSD és 8GB RAM? Üzleti gépnél miért kéne több?? Nevetséges felhozni az RJ45 és a dokkolhatóság hiányát (az USB-C korában...), meg a 2 év garanciát, amikor sokkal drágább gépek esetén is ugyanez a helyzet.
2022. okt. 11. 11:38
 16/24 anonim ***** válasza:

#15: Programozáshoz és grafikai/video munkához bizony kevés lehet a 8GB RAM. Az SSD nem feltétlen.

Azon kívül ezen a gépen nem láttam USB-C-t és attól, hogy esetleg van rajta, még nem biztos, hogy dokkolható. Az USB-RJ45 átalakítók meg sok esetben vacakok.

Ja, és pl Dell Vostro és Latitude sorozatra alapból 3 év helyszíni gari van, azaz be se kell vinned, kijönnek megcsinálni!

2022. okt. 11. 12:23
 17/24 anonim ***** válasza:
#16 Persze lehet találni olyan dolgokat, amikhez ez a konfig kevés, de elég sokhoz azért elég. Nem tudom, mit értesz dokkolhatóság alatt, van USB-C, monitort meghajtani nem tud ugyan, de másra még talán jó, és ha kell, biztos kapni jó USB-RJ45 átalakítót is. Garanciahosszabbítást itt is lehet venni, a többinél biztos beépítik az árba. Az sem a modellen múlik, hogy kijönnek-e, nekem pár éve egy olcsó refurbished tabletért is futár jött, és futár is hozta vissza ingyen.
2022. okt. 11. 13:36
 18/24 anonim ***** válasza:
Ez kimaradt: [link]
2022. okt. 11. 13:36
 19/24 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, mit értesz dokkolhatóság alatt"

Azt, hogy konkrétan ráködöd az USB-C dokkolót és a dokkolóra tudsz rákötni több monitort, hálókábelt, egeret, billentyűzetet.

"Az sem a modellen múlik, hogy kijönnek-e, nekem pár éve egy olcsó refurbished tabletért is futár jött, és futár is hozta vissza ingyen."

Ácsi-ácsi!!! A Dell helyszíni garancia nem azt jelenti, hogy jön érte a futár, hanem, hogy bejelented a hibát, a szerviz megrendeli a szükséges alkatrészt, aztán kimegy hozzád és ott helyben megjavítja a gépet, nem viszi sehova!

2022. okt. 11. 13:41
 20/24 anonim ***** válasza:
Rendben, erre csak egy monitort tudsz kötni HDMI-n, de a többivel talán nincs probléma, tehát ezen kívül ráköthetsz USB-C dokkolóval amit akarsz. Javasolj csak mindenkinek Dell notebookot helyszíni javítással... Ez otthon talán nem szempont.
2022. okt. 11. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!