Megéri lecserélni egy intel E5500-as procit vagy egy Q8400-ra vagy egy Q9300-ra?
Nem is mai szintnek kell lennie csak adott az E5500 egy dd3 mas lapban és ismerősöm nem akar sokat költeni gépre csak alap dolgokra kell de jelenleg nagyon lassú a gép ugye 2gb ram az kaki.Mondtam neki,hogy ssd meg 8gb ram és ha úgy van olcsón van 4 mag 4 szálas proci ezekkel lenne kicsit megtuningolva a gép.
Egy teszt szerint a Q8400 jobban teljesít mint a Q9300 meg 1 évvel fiatalobb proci viszont a Q9300-hoz képest csak 4mb cahe van benne viszont mind két proci erősebb mint az E5500
Egy GA-G41MT-D3 alaplaba lenne neten rákerestem de csak GA-G41MT-D3 Rev.1.3 verziót találtam azzal kompatibilis mind két proci akkor vajon az alaplap sima verziójához is jók lehetnek ugyan azok a cpu-k amik a kompatibilitási listában vannak?
Amúgy leginkább azért ezt a két procit néztem mert pár ezer forintos áron ami rá lenne szánva a laphoz ezeket találtam.
Találtam ilyet Q9650 is de nem adnék érte 30EFt-ot
3/
Nézd a gazdája nem akar sokat költeni viszont gyorsítani akar rajta valamennyit én ezt tudtam neki mondani,hogy miket kéne kicserélni.Kicsit spór,hogy nem költ újabb gépre de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!