Mely processzorok védettek tévesztés ellen?
Megkérdezhetem, hogy mire kell ez a szintű tévesztés biztonság? Esetleg laboratóriumi számításokra használnád a gépet? Vagy valami több milliárdos programokat futtatsz aminek véletlenül sem szabad tévednie?
Csak azért kérdezem mert többször voltak már itt emberek akik értelmetlen dolgokat akartak maguknak. Például nemrég volt egy kérdés, hogy melyik a legbiztonságosabb vpn rendszer és router és minden egyéb mert Ő egy fullosan bebiztosított hálózatot szeretne. Hogy minek azt Ő se tudta, de KELL neki mert mért ne.
Kozmikus sugárzás ellen egyik sem védett ezek közül. A single event upsetet képes a REG ás LR ECC hárítani, de önmagában ez kevés. Mármint normál magyar tengerszint feletti magasságon még ez is sok, mert nálunk azért elég ritka a SEU, a tengerszint feletti magasság növekedésével lesz egyre gyakoribb.
A teljes védelemhez space-grade minősítésű processzor és többelemes redundancia kell, de gondolom nem űrsiklót építenél. :D
Az unbiffered ECC is teljesen megfelel az otthoni igényeknek, ezekkel a Ryzen 3 is megy - kérdés mennyiért fogsz RAMot találni hozzá. Ami igazán olcsók azok a kikukázott használt HP szerverek Intel Xeonokkal és DDR3-mal. Ott fillérekért van REG ECC, processzor meg minden cserébe a mai elvárásokhoz képest rettenetesen sokat zabálnak és nem is kimondottan gyorsak.
Én inkább onnan közelíteném meg, hogy mire kell neked a rendszer: kiszolgálónak 24/7-es üzemre vagy valami brutál időigényes és ramkritikus számításhoz/renderhez/akármihez...
Az összes szerverprocesszor ami REG ECCvel üzemel tökéletes a földi viszonyok között, csak egy 6-8 éves Xeon és egy új Epyc ára között elég nagy eltérés van :D
"hogy ha elmentek egy fájlt, akkor mondjuk felülírja a gyökérkönyvtárat, mert elszámolta a klaszter címét."
Ilyen hibával még akkor sem találkoztam amikor inkompatibilitás vagy tuning miatt teljesen instabil volt a ram a gépben. :D
Szerintem otthoni gépnél felesleges ilyenekkel foglalkozni,hasraütésre a világ összes programozójának 90+ %-a ECC nélküli gépen programozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!